Consilierii lui Orban ar trebui să știe că, deși o bună parte a românilor sunt mai petrecăreți de felul lor, nu ar avea niciodată încredere ca un alt petrecăreț să le administreze viața

0
77

de Raluca Boboc, fost consilier prezidențial, preluare facebook

Mic îndreptat pentru PR iștii de ocazie

Un bun consultant este în primul rând un bun psiholog!

De exemplu, consilierii lui Orban ar trebui să știe că, deși o bună parte a românilor sunt mai petrecăreți de felul lor, nu ar avea niciodată încredere ca un alt petrecăreț să le administreze viața.

Când consiliezi un lider politic perceput a fi un tip dur/autoritar iar o bună parte al presei îl prezintă drept „un dictator” îl mai trimiți din când în când pe la Cireșica. În schimb, când consiliezi un lider politic perceput drept un mare chefliu, obligatoriu trebuie să i dezvolți dimensiunea autoritară.

De asemenea, când liderului i se spune în popor „Marinarul” sau „Chiorul” îl poți portretiza ca pe un îndrăgostit lulea. Însă când poporul îl știe de „Șică Mandolină” ar trebui, de exemplu, să i transmită lui Iohannis că el e șeful guvernului și nu poate ajunge „la ședința” de la Cotroceni. Eventual acesta poate să i scrie un sms dacă are ceva să-i spună.

Oricum, în niciun caz nu trimiți un chefliu la terasă, la bere.

Cu plăcere!