spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeConsiderată o casă de sondare rusă de încredere, Levada dă o creștere...

Considerată o casă de sondare rusă de încredere, Levada dă o creștere cu 3% a lui Putin și cu 11 puncte pentru premierul Mişustin

-

Circa 83% dintre ruşi aprobă acţiunea preşedintelui Vladimir Putin, în creştere cu 12 puncte procentuale faţă de luna februarie, potrivit unui sondaj publicat joi de Institutul independent de sondare a opiniei publice Levada, declarat de autorităţile de la Moscova drept „agent străin”, aceasta fiind prima sa anchetă de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP.

- Reclama -

Doar 15% dintre ruşi au declarat că nu aprobă acţiunea preşedintelui (în scădere cu 12% într-o lună), iar 2% au spus că nu au nicio părere.

Conform rezultatelor sondajului, premierul Mihail Mişustin câştigă 11 puncte procentuale (71%, faţă de 60% în februarie), iar guvernul său 15 puncte (70% faţă de 55% în februarie).

Sondaje precedente date publicităţii în ultimele săptămâni relevau deja o cotă de popularitate de 80% sau mai mare pentru Vladimir Putin, dar acestea erau realizate de institute proguvernamentale de sondare a opiniei publice.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...