spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeCongresul american acuză China că finanțează epidemia de opioide din SUA

Congresul american acuză China că finanțează epidemia de opioide din SUA

-

Comisia pentru Afaceri Chineze a Camerei SUA a publicat un raport în care acuză Beijingul că subvenționează direct producția și exportul de fentanil opiaceu sintetic și alte droguri ilegale, care au declanșat un nou val al crizei opioidelor în Statele Unite.

Documentul susține că otrăvirea cu fentanil, care este de 50 de ori mai puternică decât heroina și de 100 de ori mai puternică decât morfina, ucide 200 de cetățeni americani în fiecare zi, ceea ce este „echivalent cu un Boeing 737 care se prăbușește în fiecare zi”. În 2019, decesele prin supradoză cauzate de acest medicament în Statele Unite au depășit decesele din trafic și au devenit recent cea mai frecventă cauză de deces la americanii cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

- Advertisement -

Autorii raportului susțin că China a devenit principalul furnizor de precursori – substanțe necesare pentru producerea fentanilului. În 2018, Statele Unite și China au încheiat un acord, conform căruia autoritățile chineze au introdus încă de anul viitor o interdicție privind producția și traficul de fentanil în țară. Congresmenii notează că autoritățile chineze au lăsat totuși o breșă pentru companiile chimice, permițându-le să producă precursori pentru producerea unui opioid mortal și să le furnizeze cartelurilor mexicane de droguri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img