spot_img
21.3 C
București
vineri, iulie 1, 2022
AcasăAnalizeCONFLICTUL ÎNTRE BERLIN ŞI ANKARA: Germania judecă un spion turc

CONFLICTUL ÎNTRE BERLIN ŞI ANKARA: Germania judecă un spion turc

-

Un bărbat arestat la Hamburg în luna decembrie sub bănuiala de spionaj în favoarea guvernului turc va compărea joi în fața unei instanțe din orașul situat în nordul Germaniei, transmite dpa.

- Reclama -

Procurorii afirmă că Mehmet Fatih S, al cărui nume complet nu a fost dezvăluit, în conformitate cu legea germană privind respectarea vieții private, a început să îi spioneze pe kurzi în Germania spre finalul anului 2015 în numele serviciilor de contraspionaj turce MIT.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani și-a făcut prieteni comuni cu ruda unui politician kurd din Germania pentru a obține informații despre viața privată a acestuia. De asemenea, el a realizat fotografii la un miting al comunității kurde desfășurat la Bremen (nord-vestul Germaniei) în mai 2016.

Procurorii germani afirmă că există probe care sugerează că Mehmet Fatih S a primit 30.000 de euro pentru eforturile sale.

Guvernul turc a acuzat constant Germania că adăpostește militanți kurzi, iar în ultimele luni relațiile diplomatice între Berlin și Ankara s-au deteriorat substanțial.

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...