Compensații de 7,8 milioane de ruble pentru rudele militarilor decedați în catastrofa TU-154, civili vor primi 3 milioane

0
55

Limita compensaţiilor financiare pentru rudele militarilor care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică Tu-154 va fi de până la 7,8 milioane de ruble, iar pentru familiile civililor aflaţi la bordul avionului de până la 3 milioane de ruble, a anunţat serviciul de presă al Uniunii Asiguratorilor din Rusia.

Potrivit afirmaţiilor şefului Uniunii Asiguratorilor, Igor Jürgens, pentru toţi cei care se aflau la bordul avionului Tu-154 vor fi plătite câte 2 milioane de ruble, conform Codului Aerian, iar restul de bani vor fi acordaţi din Fondul Asigurărilor Sociale. Toate plăţile compensatorii pentru victimele catastrofei vor fi efectuate de compania de asigurări „Sogaz”, care a confirmat că este gata să achite compensaţiile în cel mai scurt timp.

Avionul, un Tupolev Tu-154, a dispărut de pe ecranele radarelor la ora locală 5,40, la scurt timp după decolarea sa de pe aeroportul staţiunii balneare Soci, în oraşul Adler, la Marea Neagră. El efectua un zbor regulat cu destinaţia baza aeriană rusă de la Hmeimim, aproape de Lattaquia, în nord-vestul Siriei.

La bord se aflau nouă jurnalişti militari de la posturile rusești de televiziune Pervâi Kanal, NTV și Zvezda, 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt militari, opt membri ai echipajului, doi înalţi funcţionari civili şi responsabila unei organizaţii caritabile, foarte cunoscută în Rusia, medicul Elizaveta Glinka. Aceştia mergeau în Siria pentru a oferi un concert de Crăciun militarilor ruşi care luptă acolo.