spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăALEGERI 2020Comisia LIBE din Parlamentul European a adoptat raportul lui Rareș Bogdan privind...

Comisia LIBE din Parlamentul European a adoptat raportul lui Rareș Bogdan privind transparența procesului decizional la nivel european

-

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European a adoptat joi cu largă  majoritate raportul eurodeputatului Rareș Bogdan (PNL, PPE) privind transparența procesului decizional la nivel european.

- Reclama -

În cadrul raportului fără caracter obligatoriu, adoptat cu 60 de voturi pentru și 4 împotrivă, eurodeputații comisiei LIBE subliniază că instituțiile europene trebuie să depună eforturi pentru a garanta cele mai înalte standarde de transparență, resposabilitate și integritate. Eurodeputații consideră că accesul la documente ar trebui să fie asigurat în contextul împlementării politicilor europene și folosirii banilor europeni.

”Suntem hotărâți să aducem cetățenii mai aproape de procesul decizional și, prin recomandările cuprinse în raport, dorim să îmbunătățim și să facem mai eficient accesul cetățenilor la documente. Transparența și responsabilitatea sunt fundamentale pentru a spori încrederea cetățenilor europeni în activitățile politice, legislative și administrative ale UE și în instituțiile sale”, a declarat Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, potrivit unui comunicat al comisiei mai sus amintite. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img