spot_img
19.2 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăAnalizeComisia Europeană vrea că vaccineze Polonia chiar dacă Varșovia nu vrea

Comisia Europeană vrea că vaccineze Polonia chiar dacă Varșovia nu vrea

-

Polonia nu are „motive coerente” pentru a invoca forţa majoră în contractul privind livrarea de vaccinuri anti-COVID-19 produse de Pfizer, consemnează luni Reuters, citând un oficial al Comisiei Europene, transmite Agerpres.

- Reclama -

Pe 19 aprilie, ministrul polonez al sănătăţii Adam Niedzielski a declarat că ţara sa refuză să primească şi să plătească noi livrări de vaccinuri anti-COVID, precizând că dispune încă de 25 de milioane de doze neutilizate.

„La sfârşitul săptămânii trecute, am recurs la clauza de forţă majoră şi am informat atât Comisia Europeană, cât şi principalul fabricant de vaccinuri (Pfizer – n.r.), că refuzăm să primim aceste vaccinuri şi că refuzăm, de asemenea, să efectuăm plăţile”, a spus atunci ministrul pe postul de televiziune de ştiri TVN24.

El a menţionat atunci că ţara sa nu este direct parte în contractul referitor la vaccinuri, acesta fiind semnat „între Comisie şi producători”.

„Nu există motive logice pentru a invoca forţa majoră”, a spus oficialul CE citat luni de Reuters şi care a dorit să-şi păstreze anonimatul, dată fiind „sensibilitatea” subiectului.

Acesta a adăugat că „războiul din Ucraina nu a făcut nimic în sensul de a schimba necesităţile de vaccinare ale Poloniei”, ba chiar „acum (Polonia) trebuie să vaccineze şi refugiaţi”, referire la valul de refugiaţi ajunşi în ţara central-europeană în urma invaziei ruse din Ucraina.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...