spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăEconomieComisia Europeană acoperă scandalul Volkswagen

Comisia Europeană acoperă scandalul Volkswagen

-

Comisia Europeană consideră că scandalul motoarelor diesel trucate de Volkswagen ‘este irelevant’ în ceea ce privește planurile sale de introducere a noilor teste care să măsoare emisiile autovehiculelor și în trafic, nu doar în laborator, relatează agenția EFE, conform Agerpres.

- Reclama -

‘Desigur, (cazul) Volkswagen este relevant în termeni de context. Dar este irelevant pentru introducerea testelor de emisii reale în trafic’, a declarat purtătorul de cuvânt Lucia Caudet, la conferința de presă zilnică a Executivului comunitar.

Referitor la decizia țărilor de a continua să permită producătorilor ca autovehiculele să polueze, în testele din trafic, peste limitele stabilite de Uniunea Europeană, purtătorul de cuvânt a precizat că implementarea acestui tip de test a fost examinată din momentul în care organismul european a devenit conștient de aceste discrepanțe.

‘O altă chestiune este dacă e necesară deschiderea unei cercetări penale pentru comportament ilegal’, a spus purtătorul de cuvânt.

Caudet a afirmat că CE ‘doar face propuneri statelor membre’ și că era necesar ‘un compromis între aceste țări pentru a face posibile noile teste’.

‘Pentru noi este un pas important’, a concluzionat ea, ‘ținând cont că în prezent probele în trafic de măsurare a gazelor poluante la mașinile diesel pot atinge o diferență de 400 % față de cele din laborator’.

Aceste probe din laborator, deocamdată singurele obligatorii, sunt cele utilizate în prezent în cazul controalelor de care Volkswagen a trecut prin trucarea motoarelor.

CE pregătea această legislație pentru introducerea, obligatoriu, a testelor complementare în condiții reale de mers dinainte de izbucnirea scandalului Volkswagen.

Cele 28 de state membre și CE au stabilit miercuri, într-un comitet tehnic, că autovehiculele din trafic pot depăși cu 110% limitele fixate fără a se considera infracțiune, într-o perioadă tranzitorie, din septembrie 2017 (pentru modele noi), în septembrie de 2019 (pentru toatele autovehiculele noi).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img