Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti examineaza suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a lui Gabriel Oprea

0
366

„Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti a decis, in urma unor dovezi aparute in media, sa examineze suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea”, anunta Comisia, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

HotNews.ro a publicat in exclusivitate, sub semnatura Emiliei Sercan, o analiza amanuntita a tezei de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea. „Calupuri intregi de text sunt preluate ad litteram din lucrarile altor autori”, a evidentiat analiza, care a pus fata in fata teza de doctorat a lui Gabriel Oprea: „Procedura plangerii prealabile” si cartea coordonatorului sau de doctorat, Ion Neagu: „Tratat de procedura penala”.

Presedintele Comisiei de etica, Marian Popescu, a explicat faptul ca examinarea suspiciunii de plagiat porneste ca urmare a dovezilor aduse de media, pentru ca in sesizarea primita la Comisie saptamana trecuta autorul nu a adus nicio proba.