spot_img
31 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeComisarul european pentru afaceri interne dă frâu liber migranților

Comisarul european pentru afaceri interne dă frâu liber migranților

-

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson a catalogat vineri ca „ilegale” respingerile de migranţi la frontieră, chiar înaintea unei conferinţe în Lituania, ţară care este criticată pentru această practică de grupuri de apărare a drepturilor omului, relatează AFP conform Agerpres.

„Respingerile sunt clar ilegale. Oamenii au dreptul de a solicita azil”, a spus Ylva Johansson. Mii de migranţi – în principal din Orientul Mijlociu – au traversat sau au încercat să treacă frontiera de est a Uniunii Europene către Letonia, Lituania sau Polonia, de iarna trecută.

Numai în Lituania, unui număr de aproape 8.200 de persoane li s-a refuzat intrarea, în ceea ce ONG-urile descriu drept respingeri ilegale.

Guvernele celor trei ţări au apărat această tactică, afirmând că este singurul mijloc posibil pentru a pune capăt afluxului de migranţi.

Cele trei ţări au solicitat fonduri europene pentru a finanţa barierele pe care le construiesc de-a lungul frontierei cu Belarus, al cărui regim este acuzat de Occident de organizarea acestui flux de migranţi.

Comisarul european pentru afaceri interne se opune însă acestei finanţări.

„Dacă statele membre îşi doresc să construiască garduri, pot să o facă, dar este o poziţie de lungă durată a Comisiei să nu finanţeze ziduri sau garduri de sârmă ghimpată”, a declarat ea.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...