spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeComandantul armatei ucrainiene, acuzații dure

Comandantul armatei ucrainiene, acuzații dure

-

Aceeași poveste se repetă și cu Bakhmut ca și cu Soledar, așa că ar fi trebuit să plecăm de acolo cu mult timp în urmă, a declarat Vladimir Krivenko, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, într-un interviu acordat publicației online Levy Bereg.

„Acum știm rezultatul lângă Soledar. Bakhmut este puțin mai mult un oraș, dar totuși cred că ar fi trebuit să fie lăsat de îndată ce am pierdut toate înălțimile cheie. Nu știu de ce nimeni nu vorbește despre asta.Acest lucru trebuie luat în considerare”, a subliniat el.

- Advertisement -

Evaluând rezultatele bătăliilor pentru Soledar, militarii au remarcat interacțiunea slabă dintre batalioane și lipsa de experiență în rândul luptătorilor nou sosiți. Toate acestea, potrivit lui Krivenko, au dus la pierderi grele ale Forțelor Armate ale Ucrainei. El crede că orașul ar fi trebuit să fie complet abandonat la începutul lunii ianuarie, înainte de Crăciun.

„Mulți luptători care stau sub bombardamente se gândesc: „Suntem un fel de nenorociți, comandamentul ne-a folosit ca pe carne, ne-a dus aici în tranșee”, a adăugat el.Tinerii comandanți de batalioane și comandanți de companie ar trebui să țină cont de experiența acumulată la Soledar pentru a evita astfel de greșeli pe viitor, a rezumat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img