spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăDezvaluiriVIDEO: Colonelul Daniel Dragomir dezvăluie fabrica de bani Coldea-Kovesi

VIDEO: Colonelul Daniel Dragomir dezvăluie fabrica de bani Coldea-Kovesi

-

Nomenklatura Coldea-Kovesi care conduce statul paralel a făcut o grămadă din bani fără a răspunde în fața nimănui, a declarat duminică seară la B1 TV în emisiunea lui Silviu Mănăstire fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir.

Fostul colonel decorat de CIA a descris o parte a fenomenului controlat de nomenklatura pe care a numit-o CLICĂ. Din această nomenklatură fac parte şi oameni de afaceri.

Colonelul Daniel Dragomir a fost şef sectoare informativ-operative din Brigada Anti Tero a SRI. El a fost responsabil de colaborarea SRI cu serviciile secrete partenere. El a demisionat în 2013.

CITIŢI ŞI: Colonelul Dragomir: Există înregistrări şi documente despre Kovesi la K2 ŞI T14

El s-a referit la firmele acoperite ale SRI, dar și la presiunile făcute de SRI, DNA și ANAF în mediul economic.

„Resursele Serviciilor au fost utilizate în mizerii. Mii şi zeci de ore de filaje, toate acestea plătite din banii contribuabililor… Din această nomenclatură fac parte şi oameni de afaceri”, a mai spus fostul ofiţer SRI.


Daniel Dragomir a spus că, potrivit legii, firmele acoperite au fost inființate cu scopul de a obține informații, așa cum se întâmplă în toată lumea, dar că în România lucrurile au luat-o razna,.

Aceste firme care fac parte din culoarul economic SRL Coldea ar acționa în industria petrolieră, țigarete și produse accizabile, alcool, media, IT și mai puțin în imobiliare.

„Am vorbit de nomenclatura Coldea-Kovesi. Ultimele luni, ne arată o listă de nume care este importantă. De ce? Pentru că în România ultimilor ani, s-a creat o nomenclatură. Oameni s-au ridicat unii de alţii, au împânzit statul. Dar această nomenclatură a produs bani care scapă întru totul controlului instituţiilor.Banii se află în toate formele imaginative. Aceste firme sub acoperire activează în zonele în care sunt bani, zona produselor petrolieră, ţigări şi alte produse accizabile, zona care e referă la alcool?”, a mai spus Dragomir.

Aceste firme au fost însă utilizate în interes personal, a susținut colonelul Dragomir.

Când obții 80-90 la sută contracte cu statul nu mai ai drept scop să obții informații, intri pe o turnură pur românească. Mai avem de-a face cu o economie de piață? Din 2008-2009 acest fenomen a luat amploare, iar în paralel a funcționat culoarul justiției, a mai precizat Daniel Dragomir. 

El a vorbit de ofițerii SRI detașați la ANAF care efectau controale la unele firme, iar mai apoi livrau dosarele către DNA care le instrumenta împreună cu ofițerii SRI conform celebrelor protocoale. 

”Trecem de la companiile acoperite la companiile protejate. Firmele sub acoperire nu au voie să comită ilegalităţi. Firmele sub acoperire au 90% dintre contractele cu statul. Şi,aici, intervine culoarul justitiţie care este menit să protejeze interesele personale”, a precizat Dragomir.

Concurenții erau luați și cu mascații. Nu mai era democrație, nu mai exista separația puterilor în stat, a concluzionat fostul colonel SRI.

Banii din aceste afaceri nu au ajuns în bugetul SRI, ci în fondurile operative care nu sunt controlate de nimeni. Din banii obţinuţi s-au rezolvat chestiuni personale, printre care şi probabil concedii, a mai declarat Daniel Dragomir.

El s-a întrebat dacă banii cu care Dorin Cocoș s-a dus la un post de televiziune nu făceau parte din aceste operațiuni, dar a spus că nu poate da un răspuns.

Cu banii obținuți se finanțează operațiuni clandestine, dar și interese personale, a precizat Daniel Dragomir.

Astfel au fost scose firme din piaţă, a mai spus fostul colonel SRI.

„Am numit acest nucleu, această nomenclatură, clică. Mai exact, vorbim despre un sprijin reciproc în rezolvarea intereseor comune cu scopul de a acapara mai multă putere şi de a o menţine.  Această controlare a început cu anul 2009 şi s-a manifestat în plenitudinea lor după 2012, mai exact după referendumul preşedintelui Băsescu. Au prins mai multă putere şi prin minţirea/înşelarea factorului politic. Faptul că un Serviciu de informaţii se implică în mod activ în anchetele penale, gândiţi-vă ce rol, ce putere, ce apărare mai ar un individ fie că este acuzat de corupţie, de fapte de siguranţă naţională, în momentul în cvare statul decide să-l elimine?”, a spus Dragomir.

„Am vorbit de nomenclatura Coldea-Kovesi. Ultimele luni, ne arată o listă de nume care este importantă. De ce? Pentru că în România ultimilor ani, s-a creat o nomenclatură. Oameni s-au ridicat unii de alţii, au împânzit statul. Dar această nomenclatură a produs bani care scapă întru totul controlului instituţiilor. Banii se află în toate formele imaginative. Aceste firme sub acoperire activează în zonele în care sunt bani, zona produselor petrolieră, ţigări şi alte produse accizabile, zona care e referă la alcool?”, a mai spus Dragomir.

 

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...