#Colectiv/ Unii pacienți s-au gândit să se sinucidă

0
646

Declaraţie îngrijorătoare făcută de unul din voluntarii care s-au implicat în cauza #Colectiv. Pavel Popescu, un român care a venit tocmai din Norvegia pentru a încerca să ajute în această perioadă, spune acum că situaţia unora dintre cei răniţi este îngrijorătoare, aceştia având nevoie de ajutor specializat, transmite b1.ro.

“Unii pacienți sunt așa de descurajați, că s-au gândit serios să se sinucidă. Nu au nicio informație, nu știu ce trebuie să facă, unde să ceară ajutor”, a declarat Pavel Popescu pentru publicaţia PressOne.

El a făcut aceastăd declaraţie în contextul unei întâlniri care a avut loc la Palatul Victoria între mai mulţi voluntari care s-au împlicat în acest caz şi oficiali români.

Principala cerinţă a fost legată de constituirea unui grup operativ format din reprezentanți de la ministerele Sănătății, al Muncii și de Interne, care „să acționeze și să poată verifica cu deadline-uri ce se întâmplă cu acești oameni și cu măsurile integrate de sprijin”. Din păcate, potrivit materialului publicat de PressOne, acest grup, practic, nu funcţionează.

Iată integral declaraţia făcută de Pavel Popescu despre situaţia îngrijorătoare a unora din răniţii din #Colectiv

Nu cerem decât o echipă de 4-5 oameni reuniți într-o cameră, care să trimită pacienții la evaluare. Această evaluare trebuie făcută de un grup constant de medici, care să-i spună pacientului ce are de făcut și să completeze formularul cu starea de sănătate, apoi să îi dea o carte de vizită unde să se adreseze pentru kinetoterapie, consiliere psihologică sau ce are nevoie. Unii pacienți sunt așa de descurajați, că s-au gândit serios să se sinucidă. Nu au nicio informație, nu știu ce trebuie să facă, unde să ceară ajutor.(Pavel Popescu, pentru PressOne)