spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăDezvaluiri#COLECTIV/ Un apropiat al familiilor răniților face DEZVĂLUIRI: Arafat și Bănicioiu MINT,...

#COLECTIV/ Un apropiat al familiilor răniților face DEZVĂLUIRI: Arafat și Bănicioiu MINT, Antena 3 ASCUNDE BANII, familiile victimelor spun că sunt mai multe victime NEDECLARATE OFICIAL

-

Bloggerul Mantzy, care a stat în ultimele zile alături de familile răniților din #Colectiv, face dezvăluiri sâmbătă noaptea pe facebook despre ce se întâmplă cu răniții din tragedia din clubul bucureștean.

- Reclama -

În ultimele ore am stat în legătură și cu familiile răniților, și cu doctori, și cu surse din minister. Evident, nu pot divulga nici un nume. Pot însă să vă spun câteva concluzii, după ce pun informațiile cap la cap, scrie Mantzy.

CONCLUZIILE BLOGGERULUI:

1. Doctorii români muncesc eroic, dar sunt depășiți. Și ca număr, și ca dotări. Toți doctorii sfătuiesc familiile să mute răniții în străinătate. URGENT. Dar…

2. Arafat minte. Bănicioiu minte. Acoperirea (de către stat) a transportului și a tratamentului răniților grav la clinici mai bine pregătite din străinătate NU este asigurată, în special în cazul oamenilor neasigurați. Procedurile sunt foarte complicate și greoaie și toată lumea (din minister) se ferește să semneze o hârtie simplă pe care spitalele din străinătate o cer, una care confirmă că statul român suportă costurile tratamentului, care deseori depășesc, la doar un caz, 100.000 de euro. Unul dintre răniții grav neasigurați așteaptă de ieri dimineață să primească acea hârtie. În ciuda presiunilor, nu este, încă, transportat în Franța. Arafat zice ”da” tuturor, mai ales în conferințele de presă, dar nu răspunde oamenilor disperați la telefon. Nu spun că e rău intenționar. Dar e la fel de depășit precum sistemul pe care îl reprezintă.

3. Teledonul Antena 3 este un căcat. Mă scuzați. Și da, am verificat din trei surse. Deși a strâns un milion, Antena 3 se plânge mereu că n-are bani să suporte diverse cheltuieli zilnice. Nu știu dacă e pe bune și chiar n-au strâns destul sau dacă și-au păstrat niște bani pentru ei, știu doar că interacțiunea familiilor răniților cu Sandra Stoicescu și Fundația Mereu Aproape nu este cea mai bună.

4. Am auzit și eu, de la familiile victimelor, zvonul că ar fi mai multe victime decât sunt declarate. Deși încă mi se pare greu de crezut, cert este faptul că, încă din seara cu tragedia, autoritățile române AU FĂCUT TOT POSIBILUL și ÎNCĂ FAC să facă situația să pară mai roz decât este în realitate. Nu este. Sistemul medical este complet depășit și toată lumea racordată la tragedie știe asta. Acesta este și motivul pentru care familiile răniților grav fac tot posibilul ca aceștia să fie duși la spitale de afară. Săptămâna aceasta este critică pentru răniți și perspectivele sunt sumbre.

 

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...