spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăSpecial#Colectiv: Familia toboşarului Goodbye to Gravity vrea să îl ducă în Franţa,...

#Colectiv: Familia toboşarului Goodbye to Gravity vrea să îl ducă în Franţa, dar i se spune că nu este asigurat

-

Familia toboşarului trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, vrea să îl transfere în Franţa, însă a fost informată că, la acest moment, nu poate pentru că nu este asigurat şi nu ar beneficia de transport şi tratament în străinătate decontate integral de stat, în baza formularului E112. Starea lui Alexandru Pascu, basistul trupei, s-a înrăutăţit, iar familia sa vrea să îl transfere urgent în străinătate, potrivit unor anunţuri publicate de apropiaţi ai acestuia pe Facebook, în care cer sprijinul oamenilor.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică.

Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat.

Bogdan Enache nu este însă asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Starea lui Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, rănit grav în incendiul din clubul Colectiv, s-a înrăutăţit, iar familia sa vrea să îl transfere urgent în străinătate, potrivit unor anunţuri publicate de apropiaţi ai acestuia pe Facebook, în care cer sprijinul oamenilor.

„Alex Pascu are nevoie de ajutor. Trebuie mutat la o clinică din afară şi, din păcate, avem nevoie de bani pentru asta”, potrivit unui anunţ publicat, sâmbătă seară, pe contul de Facebook al trupei Goodbye To Gravity.

Fanii trupei şi persoanele care doresc sunt rugate să doneze bani în două conturi deschise pe numele mamei acestuia, Ana Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, ale căror date sunt indicate pe contul de Facebook al Goodbye to Gravity.

Potrivit mai multor mesaje publicate pe Facebook de apropiaţi ai familiei lui Alex Pascu, acesta trebuie mutat urgent la un spital din străinătate, cel mai probabil din Germania.

După o perioadă mai stabilă, Alex Pascu, care se află la Spitalul Floreasca, a început să aibă convulsii. „Ştiu că s-au strâns bani, că statul zice că o să le ofere ajutor, dar până atunci e nevoie urgent de 20.000 euro doar pentru transport. Până mâine, poimâine, cât mai repede”, a scris un apropiat al acestuia pe Facebook.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...