spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
Acasămediu#Colectiv/ Medic român din Franţa după informaţiile privind infecţiile din spitale: MON...

#Colectiv/ Medic român din Franţa după informaţiile privind infecţiile din spitale: MON DIEU

-

Un medic român din Franţa, Florentina Năstasel, a reacţionat pe facebook la informaţia că trei răniţi de la #Colectiv au decedat din cauza infecţiilor la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

CITIŢI ŞI:Medic de la Spitalul de Arși: Am informat Ministerul Sănătății despre riscurile din spital. Să punem un panou cu infecțiile?

- Advertisement -

POSTAREA FLORENTINEI NĂSTASEL:

Vorbesc medicii români despre infectiile nosocomiale din sectiile ATI ca despre un eveniment banal care se întâmpla curent si în spitalele/clinicile din strainatate. Ori mint fara scrupule, ori habar n-au pe ce lume traiesc ori nici macar nu citesc. Nu domnilor, cazurile mortale de infectie nosocomiala din serviciile de chirurgie, ATI (nu mai vorbesc de sectii de mari arsi) daca apar într-un spital (din Franta, de exemplu), iau proportii de scandal national: sectia se închide temporar (luni de zile), se face ancheta, apoi se aplica protocolul de dezinfectie, depistare de eventuali transportori printre personal , etc…
Un medic/purtator de cuvânt român întrebat câte infectii nosocomiale au fost în sectia ATI, zice: „nu-mi aduc exact aminte cam câte sunt PE luna, vreo 5-6”. Eu ma asteptam sa zica 2-3 infectii anul trecut!!! Mai multe pe luna într-o singura sectie ATI!!! Mon Dieu!!!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img