spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăJustitie#Colectiv: Eroare de procedură a procurorilor, rechizitoriul trebuie refăcut

#Colectiv: Eroare de procedură a procurorilor, rechizitoriul trebuie refăcut

-

Curtea Militară de Apel a luat, luni, o hotărâre în favoarea celor doi pompieri anchetaţi pentru că ar fi avizat ilegal funcționarea Clubului Colectiv. Judecătorii au decis să retrimită la DNA dosarul în care sunt anchetați cei doi pompieri de la ISU București din cauza nerespectării procedurilor de întocmire a rechizitoriului.

- Reclama -

În urma deciziei instanței, procurorii trebuie să refacă întreg rechizitoriul împotriva celor doi pompieri de la ISU. Asta, după ce judecătorii militari au constatat mai multe nereguli în legătură cu introducerea în dosar a părților vătămate și a părților responsabile din punct de vedere civil și încălcarea dreptului la apărare în cazul unuia dintre pompieri, Antonina Radu.

De asemenea, judecătorii au decis înlăturarea de la dosar a probelor administrate de procurori prin încălcarea dreptului la un proces echitabil. În consecință, dosarul a fost retrimis la DNA.

În acest dosar sunt judecaţi pompierii George Matei și Antonina Radu, acuzați că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor de siguranță (PSI).

Procurorii DNA susţin că, deşi au făcut mai multe deplasări la SC Colectiv Club SRL, cei doi nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca societatea să fie luată în evidență de către ISU București, ca funcționând fără aviz sau autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Mai mult, potrivit procurorilor, cei doi angajaţi ai ISU s-ar fi oferit să-i ajute pe patronii clubului cu întocmirea dosarului pentru obţinerea avizului PSI.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img