spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăDezvaluiri#Colectiv: Dezvăluirile regizorului Mihai Grecea, rănit în clubul groazei

#Colectiv: Dezvăluirile regizorului Mihai Grecea, rănit în clubul groazei

-

Raportul Corpului de control al premierului în cazul Colectiv a fost făcut „un pic cam repede, cu grabă mare și fără să intre în detalii de finețe”, a declarat, marți, după o întâlnire la Palatul Victoria, regizorul Mihai Grecea, rănit în incendiu, care face dezvăluiri despre cazul său și al altora.

„Degringolada asta (…) Noi am fost transferați de la Spitalul Floreasca către un alt spital, Spitalul Elias și abia a doua zi, spre după-amiază, nu știu, că eram destul de confuz, dar abia atunci am început să fim pansați și nu e în regulă cred. Nu a fost numai cazul meu izolat (…) Nu au fost intervențiile foarte prompte. Era totuși o situație de calamitate. Au existat spitale care nu au avut alertă. Veneau răniții pur și simplu, se trezeau cu ei acolo. Veneau pe jos, veneau cu taxiurile și nu au fost puse în alertă spitalele”, a explicat Mihai Grecea.

El a precizat că discuțiile despre resuscitarea victimelor pe asfalt sunt niște prostii.

„Nu aș face niciun fel de apreciere în legătură cu intervenția ambulanțelor sau a SMURD (…) Resuscitarea se face acolo unde s-a întâmplat trauma și dacă omul ăla e în stop cardio-respirator, în trei minute trebuie să intervii, că altfel moare. Astea sunt niște prostii, cu resuscitarea pe asfalt. Cred că asta așa trebuia făcut. Dar ce s-a întâmplat mai departe, din momentul în care s-a ajuns în spitale, acolo sunt lucruri de discutat mult și acolo cred că atinge o parte din subiect și raportul Corpului de control, dar superficial”, a afirmat Mihai Grecea.

Acesta a precizat că a ajuns la spital după incendiu cu o mașină, și nu cu o ambulanță, și a avut arsuri pulmonare foarte grave.

„Am avut norocul să încap pe mâna unui medic foarte bun, care și-a asumat un risc enorm și m-a salvat, cu acordul familiei. Dar intervenția asta, ca și grefele la mâini, a fost făcută târziu față de standarde. A fost în ultima clipă. Dacă ar fi fost mai bine organizată evacuarea răniților din Colectiv spre alte spitale din Europa, dacă s-ar fi activat planul ăsta de urgență european, ar fi scăpat mai mulți oameni”, a susținut Mihai Grecea.

 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...