spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăhighlightAgenda lui Carabulea plină de cadouri pentru politicieni

Agenda lui Carabulea plină de cadouri pentru politicieni

-

Mai multe nume de politicieni și funcționari publici apar pe o listă cu beneficiari ai cadourilor oferite de omul de afaceri Ilie Carabulea, potrivit informațiilor din rechizitoriul prin care procurorii DNA i-au trimis în judecată pe senatoarea Doina Tudor, fostul ei soț Daniel George Tudor, președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor la data faptei, dar și fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian, transmite Agerpres.

- Reclama -

Din listele găsite în niște agende care i-au aparținut lui Ilie Carabulea rezultă că printre beneficiarii diverselor cadouri, care au constat în produse alcoolice și alimentare, se numără oameni politici sau funcționari publici, inclusiv Ovidiu Marian.

Informațiile au fost confirmate și de unul dintre martorii audiați în dosar, care a declarat că listele conțineau nume și cadouri „mascate”, acordate cu titlu de mită pentru protecția afacerilor firmei de asigurări deținută de Carabulea.

Același martor a relatat și faptul că, pe la începutul anului 2013, Ilie Carabulea a refuzat să răspundă unor apeluri telefonice insistente și ar fi afirmat: „Individul acesta Ovidiu Marian nu-i mai ajunge cât îi dau și vrea să mă jecmănească iar”.

Procurorii DNA au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe senatoarea Doina Tudor, pentru complicitate la luare de mită, în dosarul privind favorizarea unei firme de asigurări.

În dosar au mai fost deferiți Justiției fostul ei soț, Daniel George Tudor, președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, și, sub control judiciar, Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la data comiterii faptei, pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, în perioada martie — mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Ovidiu Marian a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru Daniel Tudor, suma de 3.000.000 de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...