spot_img
2.7 C
București
luni, noiembrie 18, 2024
AcasăAnalizeColectarea selectivă a deşeurilor în judeţul Dâmboviţa va demara de la 1...

Colectarea selectivă a deşeurilor în judeţul Dâmboviţa va demara de la 1 martie

-

- Reclama -

Colectarea selectivă a deşeurilor în judeţul Dâmboviţa va demara de la 1 martie, valoarea investiţiei de colectare şi transport pentru următorii opt ani fiind de 350 de milioane de lei, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

- Reclama -

În cadrul conferinţei au fost prezentate utilajele operatorului de salubritate şi modul în care se va face colectarea selectivă.

- Advertisement -

„Am parcurs un drum lung, plecând de la gropi de deşeuri neconforme, de la necesitatea închiderii acestora şi construirea unor centre de depozitare care să respecte legislaţia de mediu, de la colectarea deşeurilor în amestec şi depozite necontrolate, adevărate focare de infecţie pentru oameni şi natură (…). Am ajuns astăzi la un alt nivel, să fim pregătiţi să ne angajăm în lupta cu deşeurile”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Contractul de colectare a deşeurilor din judeţ este încheiat cu Supercom pentru o perioadă de opt ani. Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban şi rural şi zonele de blocuri să fie dotate cu recipienţi pe culori: galben, pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal, şi albastru, pentru deşeurile de hârtie şi carton. Sticla se va precolecta în recipienţi de tip clopot. În eurocontainerele negre se vor depozita deşeurile menajere, fracţia umedă.

- Advertisement -

„Efortul investiţional al partenerului nostru, SC Supercom SA, se concretizează astăzi în prezentarea flotei, a celor 120 de maşini şi autospeciale destinate îndeplinirii obligaţiilor asumate, colectării şi transportului separat al deşeurilor începând cu 1 martie 2022. Pe lângă asigurarea mijloacelor de transport, operatorul distribuie gratuit recipienţi destinaţi colectării deşeurilor: 156.277 de pubele, 5.241 containere, recipienţi metalici, saci rezidenţi, clopote pentru colectarea sticlei”, a precizat Corneliu Ştefan.

Acesta a anunţat că la nivelul judeţului se va face şi o staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor, din fonduri europene.

„Colectarea selectivă a deşeurilor face parte dintr-un amplu program pe care îl implementăm în judeţ. În acest moment CJ Dâmboviţa lucrează la un alt proiect cu o valoare de 82 de milioane de euro prin care vom accesa fonduri europene nerambursabile. Proiectul are în vedere realizarea infrastructurii necesare unui sistem de management integrat al deşeurilor, locaţia identificată este în comuna Şotânga, şi va cuprinde staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor. Tot în această localitate vom construi un centru prin aport voluntar pentru gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări, a deşeurilor verzi şi a celor voluminoase”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img