spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeColdea face milioane din consultanță și unul din clienți

Coldea face milioane din consultanță și unul din clienți

-

Afacerile îi merg din plin generalului în rezervă Florian Coldea, fostul adjunct al șefului Serviciului Român de Informații (SRI). Conform datelor oficiale ale Ministerului de Finanțe, în 2021, cele două societăți unde acesta este asociat au înregistrat un profit net de aproape 4,9 milioane de lei. Una dintre puținele informații disponibile despre afacerile lui Coldea a fost făcută publică, în luna aprilie, de un site din Franța dedicat informațiilor din lumea de intelligence, transmite G4media.

Înființată în 2020, SC Strategic Sys SRL a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de4,48 milioane lei și un profit net de 4,31 milioane lei, cu doi angajați. În 2020, cifra de afaceri fusese de 639.739 lei, iar profitul net, de 573.775 lei. Obiectul principal de activitate al societății este ”inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

- Advertisement -

În cele trei luni de funcționare de după înființarea de anul trecut, de la sfârșitul lunii septembrie, Strategic Assets SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 594.064 lei și un profit net de 580.722 lei, cu un singur angajat, activitatea declarată fiind de ”agenții imobiliare”.

În ambele firme, părțile sociale sunt împărțite egal între Florian Coldea (51 de ani) și Dumitru Cocoru (64 de ani), și el general în rezervă al SRI.

- Advertisement -

Într-un articol cu titlul ”Constructorul de nave olandez Damen se bazează pe sprijinul unor foștigenerali din serviciile secrete pentru a concura cu Naval Group în România”, site-ul deținut de trustul francez Indigo Publications dezvăluia că Damen ”a reluat ofensiva” în tentativa de a semna un contract de 1,2 miliarde de euro cu Ministerul Apărării din România, acest lucru având loc ”cu ajutorul unor foști oficiali din serviciile secrete românești” și indicând numele firmei Strategic Sys și al celor doi asociați.

Site-ul din Franța mai precizează că unul dintre șefii Damen este un alt general în rezervă, Gheorghe Savu, care anterior a condus Serviciul Secret al Armatei– Directia Generala de Informații a Apărării (DGIA) și că societatea olandeză ”se află în bune raporturi” cu Florin Spătaru care a devenit ministrul Economiei în noiembrie 2021. Spătaru a lucrat mult timp la Damen și a fost purtătorul de cuvânt al ANCONAV, asociația constructorilor români de nave.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img