spot_img
-3.5 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAnalizeCod Poștal 900900, locul unde România pierde miliarde de euro anual

Cod Poștal 900900, locul unde România pierde miliarde de euro anual

-

România pierde anul din cauza evaziunii fiscale între 6 și 20 de miliarde de euro. Combaterea evaziunii este unul dintre domeniile în care statul s-a dovedit neputincios în ultimii 30 de ani. Cele mai multe produse nefiscalizate intră în România prin Portul Constanța, transmite Radio Europa Liberă.

Miliarde de euro care ar putea fi folosite anual pentru construcția de spitale, drumuri sau grădinițe se„pierd” la adresa reprezentată de codul poștal 900900: Portul Constanța.

Portul de la Marea Neagră este cea mai importantă poartă de intrare sau ieșire pentru produsele importate/exportate în sau din România. Aici începe evaziunea care produce pagube anuale de miliarde la bugetul public. Specialiștii fiscali cred că o treime din evaziunea fiscală din România are legătură cu portul de la Marea Neagră.

„România pierde aproape patru miliarde de euro în fiecare an din cauza evaziunii fiscale”. Estimarea aparține specialiștilor Consiliului Fiscal și a fost realizată în 2018. A fost ultima prognoză oficială a autorităților române legate de nivelul evaziunii.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, considera în luna mai că evaziunea nu ar fi de șase miliarde, ci de trei ori și ceva mai mare: 20 de miliarde de euro.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială