Clubul Colectic/ Doar un gang strâmt de acces

0
351

Intervenția echipelor de salvare a fost îngreunată de faptul că un gang strâmt a fost singura cale de acces a echipajelor de salvare în curtea Clubului Colectiv, transmite Digi 24.

Clubul Colectiv funcţiona în incinta vechii fabrici Pionierul, în sectorul 4 al Capitalei, pe strada Tăbăcarilor, numărul 7. Toate echipele de salvare ajunse azi-nopate la locul tragediei au avut o singură cale de acces: un gang, prin care se poate intra doar din Piaţa Bucur. Aici se opresc toate străzile care duc în Club Colectiv.

Şi este vorba despre câteva posibile rute:

– Dinspre Bulevardul Mărăşeşti se ajunge pe Strada Cuza Vodă şi se intră pe strada Bucur; ori, în capătul celălalt, direct de pe bulevard se poate intra pe aceeaşi stradă Bucur.

– O altă rută este: de pe Splaiul Unirii, pe strada Între Gârle, care se încheie şi ea în Piaţa Bucur, adică la intrarea în Clubul Colectiv.

– Puţin mai jos se conturează alt traseu: Splaiul Unirii, strada Tăbăcarilor, strada Verzişori.

Aşa cum vedem pe hartă, toate aceste posibile trasee se opresc în acelaşi loc: rondul din Piaţa Bucur.

Zecile de ambulanţe, chemate pentru a da primul ajutor victimelor incendiului, au staţionat, aşadar, în jurul acestui rond, printre maşinile deja parcate acolo.

În curtea interioară, în partea opusă intrării principale, se mai află o poartă, care de regulă este blocată de alte maşini parcate ori de nişte containere mari de gunoi. Azi-noapte, această cale de acces nu a putut fi folosită.