spot_img
7.8 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăActualitateClotilde, un nou scandal: Consilierul voluntar de 3000 euro și parcările

Clotilde, un nou scandal: Consilierul voluntar de 3000 euro și parcările

-

Consiliul Local Sector 1 nu a aprobat nici miercuri regulamentul pentru parcările de reședință propus de primarul Clotilde Armand, care prevedea în principal digitalizarea atribuirii parcărilor de reședință.

- Reclama -

Proiectul a fost respins deoarece consilierii PNL și PSD au votat împotrivă invocând mai multe nereguli petrecute la ADP, printre care și faptul că a fost încălcat vechiul regulament prin declararea termenului și că s-ar fi trimis un sms prin care cetățenii erau informați că parcarea pe ianuarie este gratuită. Consilierii au întrebat cine își asumă aceste decizii și cine este domnul Bărbuț „care a spus în spațiul public că a început să elaboreze regulamente pentru parcări, dar în același timp este CEO la o firmă Vega Com care furnizează soluțiile pentru parcări” și care ar fi depus o oferă de 3.000 de euro la ADP.

Daniel Ciungu, consilier PNL, a întrebat cine este „domnul Bărbuț”, cel care ar fi implicat în elaborarea noului regulament de parcare.

„Am înțeles că este un domn care a spus în spațiul public că a început să elaboreze regulamente pentru parcări, dar înțelegem că în același timp este CEO la o firmă Vega Com care furnizează soluțiile pentru parcări”, a spus alt consilier.

Primarul a spus că acesta este voluntar. „Informațiile care au circulat în presă despre domnul Bărbuț au toate un fundament fals. Nu este consilierul meu, nu are niciun contract cu ADP, nu este responsabil de trimiterea unor SMS-uri cum s-a spus. Domnul Bărbuț a fost împuternicit de mine să ajute voluntar la reorganizarea acestei direcții, condusă până acum de un inculpat penal de DNA, alături de alți foști consilieri PNL, pentru luare de mită. Avem un contract de voluntar pentru că este o persoană care cunoaște subiectul acesta. Văd că este o rezistență extraordinară împotriva digitalizării în Consiliul Local și pentru a putea lucra am folosit niște voluntari”, a declarat Clotilde Armand.

Mai mulți consilieri au întrebat însă dacă este adevărat că ar fi cerut 3.000 de euro de la ADP, fiind depusă o ofertă în acest sens.

„Dacă este voluntar de ce are un contract de 3.000 de euro? Vi se pare normal ca un voluntar care vine la ADP Sector 1 să ceară așa ceva? (…) Voluntarii care vin în primăria Sectorului 1, dacă trimit toți oferte de 3000 de euro, aia nu mai sunt voluntari ?”, au spus consilierii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img