Clotilde Armand, evaziune fiscală 300.000 de euro

0

Liderul USR-Plus Clotilde Armand este acuzată de evaziune fiscală practicată timp de trei ani, periodă în care a încasat 300.000 de euro, sume ferite de taxe și impozite. Pe numele ei a fost depus și înregistrat la DIICOT pe data 2 decembrie 2020 un Denunț Penal semnat de un contribuabil, Diana Elena Perniu, scrie Evenimentul Zilei.

Perioada pentru care Clotilde Arman este acuzată că a comis evaziunea fiscală: martie 2017 – februarie 2020. Ani în care liderul USR-Plus a încasat de la firma Egis România suma de 1. 313. 554 de lei, aproximativ 300.000 de euro. Venituri pentru care Clotilde Armand a plătit taxe și impozite substanțial mai reduse decât toți ceilalți salariați români impozitați cu 45% conform Codului Fiscal. Metoda eludării nivelului de impozitate folosit de liderul USR-Plus: disimularea contractului. Respectiv, deghizarea contractului de muncă de la firma Egis, în contract PFA.

Concret, denunțătorul precizează în documentul depus la DIICOT faptul că pe perioada martie 2017-februarie 2020, când Clotilde Armand a exercitat în firma Egis România S.A. funcția de director de dezvoltare a afacerilor a fost remunerată pe baza unui contract PFA (persoană fizică autorizată) și nu pe statutul unui salariat al Egis România deși liderul USR-Plus a funcționat în cei trei ani ca un salariat cu poziția de director. Situație nepermisă de Codul Fiscal.