spot_img
0.1 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăALEGERI 2020Clotilde Armand, ceartă cu viceprimarul liberal RĂZBOI TOTAL ÎNTRE PNL ȘI USR-PLUS...

Clotilde Armand, ceartă cu viceprimarul liberal RĂZBOI TOTAL ÎNTRE PNL ȘI USR-PLUS ÎN S1

-

Consilierii locali PNL si cei USR au avut contre aprinse in sedinta de consiliu local programata joi, 28 ianuarie, pe marginea unui proiect care vizeaza locurile de parcare de resedinta.

- Reclama -

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a atras atentia viceprimarului ca a avut doua luni sa depuna amendamente. „De ce nu ati depus amendament si asteptati un minut inainte de vot sa va spuneti parerea? (…) Noi am tinut cont de absolut fiecare parere”, a spus Armand conform ziare.com.

Ramona Porumb a sustinut ca un grup de lucru ar remedia situatia mai bine decat „peticindu-l” cu amendamente in Consiliu Local. „Oricate amendamente ai aplica pe el, procedura este incompleta. O luam bucata cu bucata si o sa vedeti ca stam aici o zi intreaga sa-l aducem la o forma care trebuie. (…) Lipsesc foarte multe lucruri si, cu siguranta, aceste lucruri, printr-un grup de lucru, le putem rezolva mult mai bine decat peticindu-l cu niste amendamente in Consiliul Local”, a afirmat ea.

„Sunteti viceprimar de doua luni. Ati avut doua luni, zi de zi, sa faceti acest lucru, sa veniti sa spuneti. De ce nu v-ati implicat? De ce acum, inainte de vot, va treziti ca nu va place? (…) Imi mentin punctul de vedere, este o bataie de joc fata de toti cetatenii care vor transparentizare, digitalizare si disparitia coruptiei pana la urma”, a replicat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că în şedinţa de joi a Consiliului Local grupul PNL „şi-a bătut joc” de proiecte care ar fi făcut comunitatea mai prosperă.

„Astăzi, grupul PNL şi-a bătut joc de fiecare proiect care ar fi făcut comunitatea mai prosperă: regulamentul de digitalizare pentru parcări, reorganizarea de la Poliţia Locală prin care eliminam corupţia endemică de acolo, reorganizarea Administraţiei Domeniului Public şi proiectul burselor pentru elevi. Ştiţi de ce au făcut asta? Am să vă spun. Pentru că ei doresc ca Administraţia Domeniului Public să le revină şi să nu intre în primărie, să fie instituţie de sine stătătoare. Să nu reorganizăm. Să plantăm din nou garduri de milioane de euro şi nu copaci. Le spun doar să lase aceste orgolii la o parte, să lase înţelegerile cu PSD la o parte şi să fie partenerii oneşti ai cetăţenilor care i-au votat”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

În opinia sa, este „regretabil şi total iresponsabil” acest mod de a face politică pentru partid, şi nu pentru comunitate. „Este ruşinos pentru că un asemenea partid are în rândurile lui unii fripturişti de ocazie şi nu nişte lideri adevăraţi. USL trăieşte la sectorul 1”, este de părere Clotilde Armand.

„Nu putem negocia principii. Nimeni nu deține adevarul absolut; cel puțin nu intr-o democrație. Și nu (mai) suntem intr-o dictatura – slava Cerului! Am avut și vom avea mereu o abordare constructiva, bazată pe respect reciproc și profesionalism, cu soluții pentru binele românilor.
Stimați colegi de guvernare locală, Partidul Național Liberal a demonstrat ca știe sa facă echipa, in campanie, la alegeri și după alegeri. Este de bun simt sa ne respectam reciproc, sa dialogam pentru a găsi cele mai bune soluții și sa ii reprezentam cu cinste pe cei care ne-au dat votul și încrederea. Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de șefi. Timpul trece. Faptele rămân”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Într-un comunicat de presă al PNL Sector 1, transmis joi seara, liberalii susțin că nu au votat proiectele propuse de Clotilde Armand din „motive obiective”.

De exemplu, consilierii PNL Sector 1 nu au susținut proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind digitalizarea parcărilor publice, pentru că „schimbă regulile în timpul jocului, fără să țină cont de părerile exprimate de comunitate”.

„Considerăm inacceptabil ca niciuna dintre cele 400 de opinii exprimate de cetățeni, în procesul de consultare publică, nu a fost transpusă în proiect. Mai mult decât atât, dintre aceste 400 de opinii, peste 100 au fost de la persoane juridice, plătitoare de taxe în sector, care au dreptul să fie incluse în procedura de atribuire de locuri de parcare”, precizează comunicatul PNL S1

Liberalii susțin că proiectul nu avea semnătura directorului juridic și că era „incomplet și din punct de vedere al conținutului”.

„Un alt proiect pe care consilierii PNL nu l-au putut gira era cel care aproba organigrama, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare ale ADP Sector 1. Consilierii au constatat o argumentare fictivă, fără o analiză concretă, fără evaluări sau audit (sau dacă s-au făcut, nu au fost incluse în documentație). De asemenea, nu putem vota un proiect care nu s-a aflat în procedura de consultare publică, conform legii transparenței, și nici nu a fost consultat și discutat cu sindicatele”, mai susțin liberalii.

La fel, spun aceștia, proiectul privind Poliția locală nu a fost în dezbatere publică.

Despre proiectul privind bursele școlare, liberalii afirmă că „algoritmul propus pentru bursele de merit, în forma inclusă în HCL propusă de primarul Clotilde Armand, este complet discriminator pentru elevii liceelor cu rezultate foarte bune”.

„Pentru că proiectul nu putea fi votat în această formă, grupul de consilieri PNL a depus o serie de amendamente la acest proiect de HCL, pentru menținerea cuantumului actual, ba chiar creșterea burselor pentru elevii cu rezultate deosebite, meritocrația fiind un principiu de bază al unei societăți performante. Proiectul a fost aprobat cu amendamentul PNL – bursele au fost salvate”, mai precizează comunicatul de presă al PNL Sector 1.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img