Home Analize Clinica Greifswald (Germania): Există totuși o legătură între trombozele sinusurilor venoase și...

Clinica Greifswald (Germania): Există totuși o legătură între trombozele sinusurilor venoase și vaccinul AstraZeneca

0

Cercetătorii din Greifswald au demonstrat că există totuși o legătură între trombozele sinusurilor venoase și vaccinul AstraZeneca, transmite Deutsche Welle.

RELATAREA DEUSTCHE WELLE:

Potrivit postului public NDR, medici specializați în transfuzii de sânge de la clinica universitară Greifswald (UMG) au demonstrat că există o legătură între trombozele venelor cerebrale și vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca. Luni, vaccinarea cu acest ser a fost sistată temporar în Germania, la ordinul ministrului Sănătății, Jens Spahn. Acesta a luat decizia după relatări privind șapte cazuri de tromboze ale sinusurilor venoase la persoane vaccinate cu serul AstraZeneca. Ce consecinţe concrete au noile descoperiri ale cercetătorilor din Greifswald? 

Ce s-a constatat?

În colaborare cu Institutul Paul Ehrlich și cu experţi din Austria, cercetătorii de la UMG au analizat probe de sânge de la șase persoane afectate de aceste rare tromboze ale sinusurilor venoase, în urma vaccinării cu produsul AstraZeneca. Rezultatul: se pare că acest vaccin declanșează în cazuri foarte rare un mecanism de autoapărare al organismului. Acest răspuns al sistemului imunitar ar activa trombocitele – un demers foarte normal, care are loc de regulă atunci când suntem răniţi, de exemplu, iar sângele este astfel coagulat pentru a determina închiderea rănii. 

Potrivit șefului UMG, Andreas Greinacher, acest mecanism ar duce la anumite persoane vaccinate la tromboze în creier, care ar împiedica curgerea sângelui. Deocamdată, aceste rezultate nu au fost publicate într-o revistă științifică. 

Terapie dezvoltată în paralel

Ceea ce sună aparent ca o nouă veste proastă legată de vaccinul AstraZeneca, ar fi de fapt, potrivit relatării NDR, o veste bună. Pentru că acest mecanism a putut fi identificat atât de exact, s-a creat și posibilitatea unei terapii pentru aceste situații speciale. Există deci deja o modalitate de terapie pentru exact acest tip de tromboze cerebrale.

„Deoarece aceste rezultate au fost transmise deja spitalelor, se poate relua vaccinarea cu AstraZeneca. Cei afectați pot fi tratați direct”, se spune în declarația de presă a centrului medical universitar Greifswald. Cercetătorii atrag însă atenția că medicamentația folosită pentru a trata aceste tromboze speciale nu poate fi utilizată profilactic, deci înaintea vaccinării și apariţiei simptomelor. 

Ad

Exit mobile version