CJ Mehedinți are depuse patru cereri de finanțare pe “Anghel Saligny” pentru racordarea la gaz a 22 de comune și a orașului Vânju Mare. Valoarea totală este de aproape 200 milioane euro.

0

Cererile de finanțare pentru racordarea la rețeaua de gaz a 22 de comune din județul Mehedinți și a orașului Vânju Mare au fost depuse în cursul zilei de joi, 21 aprilie.

“S-a lucrat intens în ultimele zile la Consiliul Județean Mehedinți pentru realizarea documentațiilor în vederea depunerii celor trei cereri de finanțare în vederea atragerii de fonduri în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” pentru racordarea la rețeaua de gaze. Acum putem spune că, din punctul nostru de vedere, s-au făcut toate demersurile necesare, iar cererile au fost depuse.

Cea de-a patra cerere a fost depusă de Primăria Malovăț.

Unitățile administrativ teritoriale beneficiare, dacă se va obține finanțarea, ar urma să fie: 

  1. Comunele Pădina, Bălăcița, Corlățel, Vlădaia, Punghina, Orașul Vânju Mare.
  2. Comunele: Oprișor, Vânători, Braniștea, Cujmir, Dârvari, Obârșia de Câmp.
  3. Comunele Salcia, Vrata, Gârla Mare, Pristol, Gruia, Pătulele.
  4. Comunele: Malovăț, Breznita Ocol, Izvorul Barzii, Bâlvănești și Ilovăț. 

Le mulțumesc primarilor și consilierilor locali pentru operativitatea cu care au răspuns solicitărilor noastre!

Valoarea totală a investiției de înființare a  rețelei de distribuție, realizarea branșamentelor și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale pentru UAT- urile beneficiare este de 908 071 493 lei.

La acestea se adaugă cererile de finanțare depuse de primăriile care nu au încheiat parteneriate cu Consiliul Județean Mehedinți. Le doresc mult succes tuturor!”