spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriCiudățeniile de la licitația spațiilor comerciale ale lui Dorin Cocoș

Ciudățeniile de la licitația spațiilor comerciale ale lui Dorin Cocoș

-

Primele licitaţii cu spaţiile comerciale aparţinând lui Dorin Cocoş, desfăşurate joi la sediul Direcţiei Generale Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, s-au încheiat la preţuri cu peste 50% mai mari decât nivelul pieţei din zona unde se află proprietăţile, contrariindu-i pe investitori.

- Reclama -

Pentru un spaţiu comercial de 52 mp situat pe bulevardul Ştefan cel Mare (nr. 5), preţul de pornire a fost stabilit la 340.800 de lei, echivalentul a 1.456 de euro/mp, dar a fost adjudecat la 877.000 de lei, echivalentul a 3.747 de euro/mp, transmite Mediafax.

Această cotaţie, de peste 3.700 de euro/mp, este cu cel puţin 50% mai mare decât nivelul solicitat de vânzători în anunţurile imobiliare pentru zonele centrală şi ultracentrală ale Capitalei.

Spre exemplu, în zona Armenească preţurile solicitate sunt puţin peste 2.500 de euro/mp, în Piaţa Victoriei – sub 2.400 de euro/mp, iar în zona Ficusului chiar sub 2.000 de euro/mp.

Investitorii prezenţi la sediul ANAF pentru a participa la licitaţii au fost total surprinşi de preţul de adjudecare şi spun că piaţa se va da peste cap după ce se vor afla preţurile. „Am venit aici pentru a obţine preţuri mai bune, dar adjudecarea asta – mult peste preţul pieţei din zonă şi peste aşteptările noastre – nu numai că ne descurajează pe noi, dar va forţa mersul în sus al cotaţiilor”, a spus un ofertant.

„Dacă au venit aici oameni din aceia care licitează cu ochii închişi şi plătesc oricât, mai treacă-meargă, dar după ce se afişează preţurile o să se strice toată piaţa”, a spus alt ofertant.

Spaţiul comercial situat în Şoseaua Ştefan cel Mare nr. 5 a fost adjudecat de societatea RO SRL Piteşti, controlată de omul de afaceri Roland Rovenţa, care a refuzat să discute cu presa după şedinţa de licitare. RO SRL Piteşti licitează pentru toate cele trei spaţiile comerciale scoase de Fisc la vânzare în data de 17 august.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img