spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightCiudatele declarații ale vicepremierului Dâncu: ATAC LA CIOLOȘ?

Ciudatele declarații ale vicepremierului Dâncu: ATAC LA CIOLOȘ?

-

După dezastrul adus de comunism prin deposedarea ţăranului de pă­mânt, Uniunea Europeană a venit, după 2007, cu un alt cu­tremur: piaţa comună şi industria alimentară eu­ro­pea­nă, a declarat vicepremierul și ministrul dezvoltării Vasile Dâncu într-un interviu acordat Formula As, conform inpolitics.ro.

Neprotejat de stat, fără cunoştinţe şi fără niciun ajutor, ţăranul nostru nu poate rezista concurenţei ma­rilor producători europeni. Oricât de bună ar fi marfa lui, oricât de bio, el nu mai are acces în lan­ţu­rile occi­den­tale care au preluat integral comerţul în România. Are proprietatea fragmentată, nu are con­diţii să pro­ducă la standarde europene, nu beneficiază încă de fa­ci­lităţi şi stimulente pentru a se asocia, şi pierde în fie­care zi teren. Ajunge să producă doar pen­tru sub­zis­ten­ţă, şi aceasta înseamnă sărăcie şi mizerie. Am în­cre­dere că premierul Dacian Cioloş şi ministrul Achim Iri­mescu, oameni care cunosc bine agricultura euro­pea­nă, vor construi un sistem de suport statal sau co­mu­nitar pentru producătorii agricoli, care să ne facă mai competitivi şi să ne putem recâştiga măcar piaţa ro­mânească, invadată acum de produse agricole im­por­tate. Să imporţi mâncare într-o ţară agricolă, cu tra­diţia şi resursele noastre, este o adevărată barbarie, mai afirmă vicepremierul.

- Advertisement -

Din acest moment, aiureala e totală. Pentru cei care au uitat – în frunte cu Dîncu, evident – Dacian Cioloș a devenit comisar european pe agricultură, cu sprijinul Germaniei și Franței, tocmai pentru a sprijini politica de mari subvenții agricole către respectivele state, ceea ce a facilitat invazia produselor lor ieftine pe piețele europene. În România, marile lanțuri occidentale de care vorbește Dîncu și în care țăranul român nu are acces sunt exact cele franco-germane.Să credem, deci, că Cioloș a venit în România de la Bruxelles pentru a lupta fix împotriva politicii agricole pe care a promovat-o ani de zile acolo?, comentează Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics.ro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img