spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeCiucă și Ciolacu au fost la Kiev fără Cîțu

Ciucă și Ciolacu au fost la Kiev fără Cîțu

-

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a efectuat marți o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă, anunță PSD într-un comunicat de presă.

„Cei doi oficiali români au avut convorbiri cu președintele Volodimir Zelenski, premierul Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. În plus, au mers in localitatile Irpin și Borodianka distruse de armata rusă”, se mai arată în comunicatul transmis marți.

- Advertisement -

În cadrul discuțiilor cu oficialii ucraineni, președintele Marcel Ciolacu a pledat pentru drepturile românilor din Ucraina și a subliniat rolul regional pe care România este pregătită să îl joace în procesul de reconstrucție de după război, conform sursei citate.

„Președintele Ciolacu a susținut că România își dorește să fie principalul hub de stabilitate și securitate în regiune și, astfel, țară noastră să fie implicată activ în procesul de reconstrucție a Ucrainei, după război, atât la nivel guvernamental, cât și cu firme românești. Mai mult, Porturile Constanța și Galați trebuie să fie principalele puncte strategice de legătură între cele două țări, între Ucraina și Europa, dar și cu restul lumii”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img