spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeCiucă: Prin amendamente la proiectul privind pensiile de serviciu, corectăm inechităţile şi...

Ciucă: Prin amendamente la proiectul privind pensiile de serviciu, corectăm inechităţile şi introducem reformele pentru a primi fondurile din PNRR

-

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că, prin amendamentele depuse la proiectul de lege privind pensiile de serviciu aflat în dezbaterea Parlamentului, sunt eliminate inechităţile, iar România continuă astfel reformele asumate pentru a putea beneficia de banii europeni prin PNRR.

- Reclama -

Liderul PNL a adăugat că printre modificări se număr corelarea vârstei standard de pensionare cu sistemul public de pensii, iar pentru diplomaţi şi personalul auxiliar din instanţele judecătoreşti vârsta standard de pensionare va creşte la 65 de ani. De asemenea, este redus numărul beneficiarilor de pensii de serviciu prin excluderea personalului asimilat, respectiv a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, angajaţilor încadraţi pe funcţii de execuţie specific în cadrul misiunilor diplomatice. Mai este reajustat procentul aferent unei baze de calcul de la 80% la 65% pentru toate categoriile de beneficiari, a mai spus Ciucă. „Pentru pensiile aflate în plată, se are în vedere aplicarea unui impozit de 30% pentru partea din venitul din pensii care depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi excede aplicării principiului contributivităţii”, a completat şeful Executivului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img