spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeCiucă: Nu putem să spunem oamenilor ”Trecem printr-o situaţie de criză, printr-o...

Ciucă: Nu putem să spunem oamenilor ”Trecem printr-o situaţie de criză, printr-o situaţie economică dificilă” şi noi ne comportăm ca nişte copii

-

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat vineri, la la Regionala OFL Sud-Vest, că nu pot să spună oamenilor că ”trecem printr-o situaţie de criză, trecem printr-o situaţie economică dificilă, printr-o criză energetică, avem război la graniţă. avem război în Orientul Mijlociu” şi să se comporte ca nişte copii, aruncându-şi vorbe de la unii la alţi, pe orgolii care de cele mai multe ori nu-şi au nici rostul.

”Am fost şi suntem la guvernare, peste puţine zile se împlinesc doi ani într-o coaliţie, o coaliţie cu PSD şi UDMR şi din vara acestui an doar cu PSD. Este adevărat că există această competiţie, această luptă politică această bătălie politică. (..) Există această confruntare politică istorică şi există şi partea aceasta de guvernare pe care o împărţim de doi ani de zile şi aşteptarea ca fiecare dintre noi să respecte regulile jocului politic astfel încât să putem să ne îndeplinim programul de guvernare. Cel puţin Partidul Naţional Liberal asta a făcut şi asta va face şi de aici înainte, îşi va da toată silinţa priceperea şi energia să asigure stabilitatea politică a ţării şi guvernarea”, a spus Ciucă.

- Advertisement -

Preşedintele PNL arătat că toate aceste chestiuni care se livrează în spaţiul public, că ei au mărit pensiile că a fost idea lor să facă nu ştiu ce lucru. să ia nu ştiu ce decizie, fac parte din jocul politic pe care este convins că cetăţenii uneori îl înţeleg alteori şi de cele mai multe ori îl dezaprobă.

”Cetăţenii aşteaptă de la noi seriozitatea aceea a actului de guvernare, seriozitatea aceea de a decidenţilor politici prin care văd că într-adevăr facem lucruri pentru ei. Nu putem să spunem oamenilor, trecem printr-o situaţie de criză, trecem printr-o situaţie economică dificilă, printr-o criză energetică, avem război la graniţă. avem război în Orientul Mijlociu şi noi ne comportăm ca nişte copii, aruncându-ne vorbe de la unii la alţi,  pe orgolii care de cele mai multe ori nu şi-au nici rostul şi nici vreo legătură cu responsabilitatea pe care o avem”, a spus licderul liberal.

- Advertisement -

”Probabil că mi se va spune nu ai înţeles cum se face politică. Îmi asum să nu înţeleg acest fel de a face politică. Politica noastră a fost cea pe care au descris -o mai devreme colegii mei spunând ce am făcut la guvernare  (…) Noi trebuie să mergem şi să le explicăm oamenilor cum am văzut noi rolul Partidului National Liberal la guvernare, cum ne-am raportat noi la cetăţeni, cum ne-am raportat noi la rolul nostru în Uniunea Europeană cum ne-am raportat noi la relaţiile pe care le avem cu partenerii strategici, cum am înţeles noi că trebuie să ne asigurăm toate măsurile pentru securitatea ţării şi pentru siguranţa cetăţenilor, cum am avut curajul să luăm decizii chiar dacă unele dintre ele nu au fost tocmai populare dar ne-au dat garanţia că putem să trecem prin toată această succesiune şi suprapunere de crize şi să vorbim de inclusiv de rezultate economice să vorbim de faptul că România este una dintre puţinele ţări care a reuşit să aibă creştere economică şi nu una mică, că am reuşit să evităm recesiunea şi suntem datori să evităm recesiunea”, a spus Ciucă. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img