spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeCiucă: Guvernul trebuie să se asigure să cetăţenii vulnerabili beneficiază de sprijinul...

Ciucă: Guvernul trebuie să se asigure să cetăţenii vulnerabili beneficiază de sprijinul Executivului

-

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că Guvernul trebuie să se asigure să cetăţenii vulnerabili beneficiază de sprijinul Executivului, de faptul că au parte de solidaritate. El a precizat că în situaţii de criză este nevoie şi de astfel de gesturi de solidaritate.

Ciucă a declarat, luni, la Radio România Actualităţi, că pentru protejarea economiei este nevoie ca mediul de afaceri să fie sprijinit în această perioadă. “Ceea ce doresc să subliniez este faptul că, în acest moment, pentru a putea să protejăm economia, să protejăm locurile de muncă, să creăm mai multe locuri de muncă, avem nevoie ca mediul de afaceri, antreprenorii români să fie sprijiniţi şi aş dori să înţelegem această perioadă ca fiind efectiv îndreptată spre a asigura stabilitatea şi pe cât posibil dezvoltarea economiei ţării noastre. Am avut dese întâlniri cu investitorii români şi cu cei străini. Această relansare, această stabilitate şi de ce nu, relansare a economiei, o putem face doar împreună. Aici este rolul Guvernului de a veni cu politici care să încurajeze şi să sprijine investiţiile, iar mediul de afaceri trebuie să continue planurile de dezvoltare, iar pentru asta are nevoie de predictibilitate, are nevoie de stabilitate legislativă şi desigur avem nevoie ca să întreţinem acest dialog permanent cu dumnealor pentru a putea înţelege realitatea, a putea înţelege oportunităţile şi sigur trebuie să fim în măsură să facem managementul riscurilor”, a afirmat Nicolar Ciucă. 

El a fost întrebat despre pachetul de măsuri “Sprijin pentru România”, dacă acesta este suficient sau Guvernul are în vedere şi alte programe. 

“Acest pachet „Sprijin pentru România” se bazează pe rezultatul analizelor pe care le-am făcut la nivelul Guvernului, se bazează pe concluziile pe care le-am desprins din dialogul cu societatea civilă şi în momentul de faţă practic el reprezintă ansamblul de măsuri prin care noi intenţionăm să asigurăm stabilitatea economică până la sfârşitul anului şi, de asemenea, să creăm premisele pentru ca economia să se dezvolte. Trebuie să ne asigurăm că cetăţenii vulnerabili beneficiază de sprijinul Guvernului, beneficiază de solidaritate. Noi trebuie să nu uităm că în astfel de situaţii de criză avem nevoie şi de astfel de acte de solidaritate pentru că atunci când ajuţi trebuie să fii conştient că într-un final chestiunea aceasta, acest ajutor se întoarce înapoi unii zic de zece ori. Eu zic că dacă ni se întoarce înapoi de două ori sau de trei ori mai mult este suficient pentru gestul pe care îl facem”, a explicat Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img