spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeCîțu vrea să reducă numărul delegațiilor la Congres: De la 5000 la...

Cîțu vrea să reducă numărul delegațiilor la Congres: De la 5000 la sub 3000

-

Gruparea Cîțu din PNL a decis azi convocarea unui Consiliu Național sîmbătă, procedură total neobișnuită, cu doar cîteva zile înaintea Congresului și a altui CN care va urma imediat după, transmite Inpolitics.

Conform surselor noastre, CN-ul va dezbate sîmbătă, teoretic, anumite modificări ale statutului pe care ar urma să le adopte congresul, de asemenea o procedură neobișnuită pentru că se presupune că însuși congresul e un for de dezbatere mai înaintea adoptării modificărilor. Pe de altă parte – și aici e punctul fierbinte – CN va lua în discuție aspecte ținînd de organizarea congresului, aceleași surse afirmînd că se va forța reducerea drastică a numărului de de delegați, de la 5000, cît s-a stabilit la CN-ul din primăvară, la sub 3000, cu argumentul că numărul infecțiilor din București e în creștere și trebuie recurs la măsuri extraordinare.
Ori, reducerea numărului de delegați e clar în avantajul lui Florin Cîțu și în dezavantajul actualului președinte. Decizia ar veni pe fondul constatărilor că Orban are un sprijin mult mai mare din partea aleșilor locali ai partidului decît se estima la un moment dat, altfel spus, la firul ierbii, rupe.

În repetate rînduri, Ludovic Orban a declarat că nu concepe congres online ori cu mai puțin de 5000 de delegați prezenți fizic.
În cursul zilei de azi, tot Orban a acuzat că în organizații se lucrează intens la eliminarea din rîndul delegaților a aleșilor locali care îl susțin.
„Au fost scoși patru sau cinci primari care își declaraseră opțiunea în favoarea mea. La Satu Mare au fost scoși trei primari, primarul de Abdud, cu cel mai mare număr de mandate, primărița de Tarna Mare. Sunt anumiți președinți care, pur și simplu, scot primari și alți oameni cu greutate și cu influență numai pentru faptul că mă susțin pe mine”a spus el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img