spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăEconomieCîțu a publicat un document din care reiese că fostul ministru de...

Cîțu a publicat un document din care reiese că fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici avertiza în privința creșterii pensiilor cu 40%

-

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a făcut marţi public un document care arată că fostul ministru Eugen Teodorovici declara în octombrie 2019, pe vremea când se afla la conducerea Ministerului de Finanţe, că majorarea pensiilor cu 40% în septembrie 2020 ar duce la majorarea deficitului bugetar peste ţinta de 3% din PIB în 2021, cu riscul retrogradării României de către agenţiile de rating. 

- Reclama -

Potrivit unui document semnat de Eugen Teodorovici, FMI atrăgea atenţia în otombrie 2019 cu privire la implementarea Legii 127/2019 privind creşterea pensiilor, în contextul reuniunii anuale a Grupului Băncii Mondiale şi a FMI, la care a participat şi o delegaţie a României.

Delegaţia României a menţionat că dacă pentru anul 2020 există posibilitatea stabilirii unei ţinte pentru deficitul bugetar în condiţiile creşterii punctului de pensie cu 40% în septembrie 2020 pe seama reducerii drastice a investiţiilor publice, în anul 2021 este puţin probabil să se respecte limita de 3% din PIB corelat cu calendarul privind creşterea pensiilor propus prin Legea 217”, se arată într-o notă de informare trimisă de Eugen Teodorovici.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...