spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăhighlightCioloș, mesaj pentru Kovesi: Fără proptele externe

Cioloș, mesaj pentru Kovesi: Fără proptele externe

-

„O înțeleg pe doamna Kovesi, dar cred că societatea românească a demonstrat că își poate susține drepturile și așteptările, inclusiv susținând activitatea DNA. Trebuie să învățăm să trăim responsabil și fără proptele externe, să începem să avem încredere în noi înșine”, a scris premierul Dacian Cioloș pe Facebook, ca răspuns la un comentariu care făcea referire la o afirmație a procurorului șef al DNA care se declara în favoarea menținerii MCV.

, Laura Codruța Kovesi a declarat miercuri, la Digi 24, că este de acord ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să rămână.

- Reclama -

„Nu știu ce consecințe politice sunt sau ce implicații politice, însă eu, ca magistrat, vă pot spune că acest MCV a fost extrem de util pentru noi și, dacă el va continua, dacă Comisia Europeană va decide să continue, noi vom fi în continuare extrem de cooperanți și sunt convinsă că toate evaluările care se vor face vor fi la fel de obiective. Din perspectiva mea, acest mecanism de foarte multe ori a blocat anumite inițiative care doreau să limiteze instrumentele investigative sau doreau să restrângă competențele pe care DNA le are. (…) De fiecare dată, acest MCV a adus în discuție susținerea instituțiilor europene (…) în a păstra progresele care s-au făcut. Din această perspectivă, eu sunt de acord ca acest MCV să rămână”, a spus Kovesi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img