spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova...

Ciolacu: Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică şi trebuie să se întâmple cât mai repede

-

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că i-a transmis premierului Republicii Moldova, Dorin Recean, felicitări pentru susţinerea iniţiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie. ”Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică şi trebuie să se întâmple cât mai repede”, susţine Ciolacu.

”Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică şi trebuie să se întâmple cât mai repede! Sintagme precum «limbă de stat», «limbă oficială» sau «limbă maternă» sunt nişte anomalii! L-am felicitat astăzi pe prim-ministrul Dorin Recean pentru susţinerea iniţiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie”, a arătat Ciolacu, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

- Advertisement -

El a adăugat că i-a transmis premierului rezultatele recentei vizite pe care a făcut-o în Azerbaidjan.

”Vom asigura o parte din necesarul de consum de gaze pentru Republica Moldova prin intermediul contractului de import de gaze azere. Mai mult, la nivelul Parlamentului, îmi doresc să înfiinţăm rapid o subcomisie care să ajute autorităţile de la Chişinău cu transpunerea legislaţiei potrivit standardelor europene. Obiectivul nostru comun rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar autorităţile de la Bucureşti vor sprijini, fără rezerve şi cu toată expertiza, Guvernul şi administraţia de la Chişinău”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img