spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeCiolacu promite românilor din Emirate reorganizare consulară la MAE

Ciolacu promite românilor din Emirate reorganizare consulară la MAE

-

Premierul Marcel Ciolacu a transmis reprezentanţilor comunităţii de români din Emiratele Arabe Unite că prin noua reorganizare consulară preconizată la Ministerul de Externe autorităţile de la Bucureşti urmăresc să se ridice la nivelul aşteptărilor românilor din afara graniţelor.

Şeful Executivului, alături de echipa de miniştri care-l însoţeşte în vizita efectuată în Golful Persic, s-a întâlnit miercuri seară la Abu Dhabi cu membri ai comunităţii române din Emiratele Arabe Unite.

- Advertisement -

„Am apucat să vorbesc cu puţini dintre dumneavoastră, mai ales cu cei pe energia, mai ales nucleară, şi sunt ferm convins că împreună cu Sebastian Burduja, domnul ministru al Energiei, o să avem multe discuţii (…) Ce mi-a transmis Emirul, Alteţa Sa, că s-a uitat statistic şi a văzut cât de mulţi rezidenţi din România sunt în acest moment în Abu Dhabi şi este clar un trend crescător. Acum e şi de bine şi de rău. Ştiu că aveţi facilităţi fiscale mai bune decât în România, aici, mai ales pe salariu. (…) Şi e normal ca românii să optimizeze fiscal – şi e şi legal, de altfel. (…) Echilibrăm, cumva, conturile externe, prin investiţiile pe care le faceţi dumneavoastră, în exterior. Întotdeauna în economie se găseşte o balanţă. Eu nu vreau decât să vă felicit pentru ceea ce aţi realizat şi veţi realiza aici. Mi-aş dori să veniţi acasă, mai ales experţii din zona nucleară, care au avut la un moment dat un culoar. Şi statul nu a fost atât de inteligent să prevadă aceste valori ale României că vor pleca şi vor migra din România, dacă statul îi neglijează. Avem şi noi de construit reactoarele trei şi patru. Şi sunt ferm convins că, cu noua reorganizare de la Ministerul de Externe, organizarea consulară, să ne mutăm în noi sedii. Încercăm să ne ridicăm la nevoile dumneavoastră”, a declarat Marcel Ciolacu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img