spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Mitropolia Basarabiei din cadrul Bisericii Ortodoxe Române va primi înapoi fostul...

Ciolacu: Mitropolia Basarabiei din cadrul Bisericii Ortodoxe Române va primi înapoi fostul Seminar Teologic din Chişinău

-

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că parlamentarii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au depus în Parlamentul Republicii Moldova un proiect de lege prin care autorităţile de la Chişinău vor transmite cu titlu gratuit Mitropoliei Basarabiei, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, clădirea fostului Seminar Teologic din perioada interbelică.

„Se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei! Autorităţile de la Chişinău vor transmite cu titlu gratuit Mitropoliei Basarabiei, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, clădirea fostului Seminar Teologic din perioada interbelică. Le mulţumesc parlamentarilor PAS pentru că au depus acest proiect de lege şi sper ca el să fie adoptat cât mai repede. După 30 de ani de discriminare şi inechitate, în sfârşit se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei, care este singura alternativă pe linie de credinţă din Republica Moldova la biserica subordonată direct Patriarhiei Moscovei.  Este o reparaţie istorică şi morală faţă de nedreptatea făcută Mitropoliei Basarabiei, care a fost interzisă odată cu venirea sovieticilor la putere şi căreia comuniştii i-au confiscat, naţionalizat sau distrus toate proprietăţile”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook. 

- Advertisement -

Liderul PSD a adăugat că „pe viitor, Mitropolia Basarabiei- sub ocrotirea Bisericii Ortodoxe Române, îşi va ocupa locul binemeritat în societate şi va putea contribui pe deplin la formarea educaţiei spirituale şi culturale a cetăţenilor Republicii Moldova”.„O contribuţie importantă în această victorie a românismului şi a credinţei o are domnul Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, alături de care am fost la începutul anului la o întâlnire cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în care am discutat toate aceste aspecte”, a mai spus Ciolacu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img