spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: În România, munca e impozitată mult prea mult faţă de impozitarea...

Ciolacu: În România, munca e impozitată mult prea mult faţă de impozitarea capitalului

-

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Parlament, despre discuţiile privind impozitarea progresivă versus cota unică, că o decizie se va lua numai după conosultarea partenerilor sociali şi a mediului de afaceri, el arătând că în România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului. Despre afirmaţiile liderilor PNL că nu renunţă la cota unică, Ciolacu a spus că aceştia folosesc un slogan şi a menţionat că nu va fi de acord cu o mărire a TVA-ului.

- Reclama -

”Este opinia dânsului, cum şi noi avem o opinie. Credem că România, în viitor, nu mâine, în următoarele luni.. să facem un pas către ţările dezvboltate”, a spus el, despre afirmaţia premierului că susţine în continuare cota unică. 

Liderul PSD a arătat că o astfel de discuţie era necesară pentru că nu este  ”pentru ziua de mâine, este pentru viitor, iar 2023 înseamnă un viitor.

”Suntem deschişi la minte şi avem o discuţie aplicată sau continuăm cu un slogan, noi liberalii, noi suntem cota unică? Vă întreb pe dvs, care este cota unică în România? Momentan avem o cotă unică”, a mai spus preşedintele PSD, arătând că ar fi o greşeală să fie scoase scutirile din Codul Fiscal. 

Liderul PSD a mai spus că evaziunea fiscală ajunge la 10%, România fiind pe primul loc în Europa.  

”În România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului. (..) E normal să avem această discuţie, să găsim linia de echilibru, între impozitarea muncii care e foarte mare în România, şi impozitarea capitalului. În acest moment, clasa medie şi cei cu venituri foarte mici duc tot greul societăţii româneşti. Venim şi echilbrăm totuşi acest lucru, sau nu?”, a mai spus el. 

Ciolacu a mai spus: ”Nu o să fiu niciodată de acord cu o mărire a TVA-ului, acum”, arătând că este ”o taxă pe care o plătesc în special românii cu venituri medii şi mici”. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...