spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăALEGERI 2020Ciolacu: E aberant să organizezi alegeri pe un asemenea trend ascendent.Lumea s-a...

Ciolacu: E aberant să organizezi alegeri pe un asemenea trend ascendent.Lumea s-a săturat de harţa dintre noi şi scandalurile dintre noi şi de acuzele dintre noi, mă mir că nu şi-a dat seama şi preşedintele României

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că a discutat cu toţi liderii partidelor cu reprezentare parlamentară ”în afară de domnul Orban” şi că se vor reuni cu să ia „”o hotărâre în ceea ce priveşte alegerile” parlamentare. Ciolacu susţine că preşedintele trebuie să promulge legea care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor locale, după decizia anunţată săptămâna aceasta de CCR, şi că după promulgarea legii Hotărârea de Guvern devine nulă, transmite news.ro.

- Reclama -

”Nu eu schimb data alegerilor. Noi suntem în opoziţie şi, indiferent cât minte preşedintele Iohannis, nu avem o majoritate. (…) Noi, în două săptămâni, trebuie să intrăm în campanie electorală, după altă campanie electorală. Am stat foarte mult de vorbă cu domnul profesor Rafila şi mi-a explicat că nu neapărat ziua votului a dus la această creştere (…) Întâlnirile din campania electorală, oricât de controlate, sau oricât respecţi legea şi regulile, automat se răspândeşte acest virus. Forţele politice reprezentate în Parlament trebuie să se întâlnească să stea de vorbă cu ce este mai bine pentru români să facem în acest moment”, a declarat Marce Ciolacu joi seară, la Antena 3.

El a explicat că, dacă se va decide schimbarea datei alegerilor în Legislativ, aceasta se va întâmpla pentru că o majoritate va dori acest lucru. 

”Acest trend nu îl poţi stopa cu campania electorală, dimpotrivă, îl alimentezi. (…) E o diferenţă între ce doreşte Guvernul şi spaima pe care o trăiesc românii,  e cea mai mare criză sanitară cred că  după război. Nu văd nimic coerent, nu există un plan pentru aceste alegeri. (…) E cazul ca liderii politici cu reprezentare în Parlament să se întâlnească, să stea de vorbă cu specialiştii şi specialiştii să ne spună ce e de făcut”, a adăugat liderul PSD.

Acesta a precizat că alegerile parlamentare pot fi amânate trei luni, prin lege organică, dar că mandatul aleşilor poate fi prelungit şi în condiţiile unei stări de urgenţă decretată de preşedinte.

”Eu am citit motivarea foarte atent. În momentul în care această lege e promulgată de preşedintele României, HG-ul prin care se ţin alegerile este nul. (…) Dacă va fi promulgată, în momentul acela data alegerilor nu mai este 6 decembrie. Nu mai are timp, până pe 6 decembrie să nu promulge această lege, iar Guvernul încalcă legea dacă dă un alt HG. Mai mult, toţi cei care participă dau în judecată şi câştigă pentru că e fără temei legal. O să ne strângem cu toţii să luăm o hotărâre în ceea ce priveşte alegerile. Cred că specialiştii sunt cei mai îndrepăţiţi să spună când”, a adăugat Ciolacu. 

Întrebat dacă PSD va vota proiectul de amânare propus deja, liderul PSD susţine că ”ar fi o prostie să votăm acest proiect de lege care nu are toate informaţiile”. 

Întrebat dacă ia în calcul ideea de a nu participa la alegeri, sau cum va proceda PSD dacă se menţine data de 6 decembre, Ciolacu a susţinut că nu poate cere partidului să nu depună liste pentru scrutinul parlamentar.

”Eu cu siguranţă voi respcta legea şi nu o să comentez o decizie a CCR. Eu nu pot cere partidului să nu depună liste. Dacă participăm sau nu e o decizie politică importantă şi se ia în interiorul partidului”, a răspuns Marcel Ciolacu.

”Luni o să încerc, ca preşedinte al Camerei să provoc o discuţie aplicată pe acest lucru. E aberant să organizezi alegeri pe un asemenea trend ascendent. (…) Lumea s-a săturat de harţa dintre noi şi scandalurile dintre noi şi de acuzele dintre noi, mă mir că nu şi-a dat seama şi preşedintele României.(..) Şi acum după aproape un an de când sunt la guvernare, suntem de vină de absolut orice. Din ieşirile publice ale preşedintelui României, 90% ne acuză pe noi şi 10% vne sune să ne spălăm pe mâini şi să purtăm mască”, a mai spus Ciolacu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...