spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăALEGERI 2020Ciolacu cu stângul în dreptul

Ciolacu cu stângul în dreptul

-

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se face din nou de rîs în direct la TV, dîndu-și cu stîngul în dreptul, dar reușind să transmită, în același timp, vestea minunată că social-democrații nu vor mișca un deget în fața derapajelor anti-constituționale ale președintelui. Altfel spus, ne-a anunțat o dulcea coabitare cu Klaus Iohannis, care îi va permite acestuia să zburde ca un miel șturlubatic pe pajiștile Constituției.

Chestionat ieri, în emisiunea România 9 a TVR, de Ion Cristoiu asupra șanselor declanșării unei proceduri de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, măcar pentru a da un semnal politic, Ciolacu a respins categoric teza:

”Ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari. Ca să ai și un demers care să meargă pînă la capăt trebuie să ai și o majoritate. În acest moment PSD-ul și formațiunea AUR n-au această majoritate. Ca și oportunitate îmi asum ceea ce spun, nu cred că în acest moment este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a domnului președinte Klaus Iohannis(…)

Ar însemna să inițiem un demers care nu are finalitate, pentru că nu există o majoritate.

Dacă avem o majoritate i-aș propune domnului Simion să depunem o moțiune de cenzură, să dăm acest guvern jos, al pierzătorilor. Mi se pare mai oportună schimbarea guvernului, chiar după 50 de zile, dar mai ales după ce-am văzut cu ce buget doresc să vină, decît suspendarea președintelui. Cred că este o temă falsă. Nu există nici o șansă de inițiere din punctul meu de vedere.”

El a mai precizat că nu va permite parlamentarilor PSD să semneze pentru o eventuală asemenea inițiativă.

De ce spunem că liderul PSD și-a dat cu stîngul în dreptul cu raționamentele sale?

Simplu: și pentru suspendarea președintelui, și pentru moțiunile simple ori de cenzură e nevoie de o majoritate în parlament, ceea ce înseamnă, conform lui Ciolacu, faptul că PSD ar trebui să abandoneze complet lupta politică în parlament neavînd respectiva majoritate.
Ori, chiar azi se supune la vot moțiunea simplă contra lui Vlad Voiculescu, inițiată de PSD?
De ce a mai făcut-o, dacă nu are majoritatea necesară?

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img