spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeCiolacu cu șeful Pentagonului despre investițiile in apărare

Ciolacu cu șeful Pentagonului despre investițiile in apărare

-

Premierul Marcel Ciolacu a avut luni, o întrevedere cu Lloyd Austin, secretarul american al apărării, la Washington, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în SUA. Cei doi au discutat despre războiul din Ucraina şi situaţia de securitate de la Marea Neagră dar şi despre investiţiile în apărare.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în cadrul întrevederii cu secretarul american al apărării că România este ţara cu cea mai mare graniţă cu Ucraina şi a susţinut această ţară încă de la începutul conflictului, atât umanitar dar şi economic. 

- Advertisement -

Şeful Executivului a afirmat că discuţiile vizează  securitatea Mării Negre dar şi responsabilitatea pe care România o are faţă de Republica Moldova Moldova. Marcel Ciolacu a mulţumit oficialului american pentru primire şi pentru relaţia cu Ministerul Apărării din România. 

Lloyd Austin, secretarul american al apărării, a afirmat la rândul lui că a avut o vizită plăcută la Bucureşti în anul 2021, iar vizita premierului Ciolacu arată relaţia dintre cele două state, parteneriatul strategic SUA-România, care după 26 ani nu a fost niciodată mai puternic decât în prezent.  

- Advertisement -

Oficialul american a arătat că România a fost un apărător puternic al Ucrainei şi şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care ţara noastră a primit refugiaţii ucraineni, la începutul războiului. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img