spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeCiolacu anunță că în calitate de premier își va asuma răspunderea pe...

Ciolacu anunță că în calitate de premier își va asuma răspunderea pe legea pensiilor speciale

-

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că, în cazul în care nu va fi făcută reforma pensiilor speciale prevăzută în PNRR, când va fi premier îşi va asuma răspunderea pe o astfel de lege în faţa Parlamentului. „Ori trece legea, ori plec eu acasă”, a completat liderul social-democraţilor.

- Reclama -

„Ştiţi părerea mea în ceea ce priveşte pensiile speciale. Sunt şi un jalon (în PNRR – n.r.). România nu are voie să piardă vreun euro din PNRR. Cu atât mai puţin să piardă bani pentru că nu a trecut jalonul şi legea pensiilor speciale”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri la Piatra Neamţ.

Întrebat când crede că ar putea fi tranşată reforma pensiilor speciale, liderul PSD a răspuns: „Este în cererea de plată numărul 3. Cererea de plată numărul 3 … este depăşit acum termenul”.

„Presupun că ministrul de la MIPE (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – n.r.) o să spună de ce nu avem nici legea închisă. E ultimul raport de la Banca Mondială care o să vină. este în avizare acum în board-ul Băncii Mondiale, noile cerinţe pe legea deja trecută în Senat”, a completat Ciolacu.

El a adăugat că, în cazul în care nu va fi îndeplinit jalonul reformei pensiilor speciale, când va fi premier va veni cu asumarea răspunderii pe o astfel de lege în faţa Parlamentului.

„Eu nu o să renunţ până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt preşedinte la Camera Deputaţilor, nu e nicio problemă şi avem deja feed back-ul de la Comisia Europeană că îndeplineşte jalonul prins în PNRR. Dacă nu şi avem neîndeplinit acest jalon şi voi fi prim-ministru al României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar”, a concluzionat liderul PSD.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img