spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeCine sunt cei 11 parlamentari liberali care vor închisoare doar sâmbăta şi...

Cine sunt cei 11 parlamentari liberali care vor închisoare doar sâmbăta şi duminica

-

Unsprezece senatori PNL, printre care şi Alina Gorghiu, susţin că au găsit soluţia pentru reducerea aglomerării din închisori: o parte din cei condamnaţi să-şi poată executa pedepsele doar sâmbătă şi duminică.

- Reclama -

Cei 11 senatori sunt:

Bulacu Romulus – senator PNL

Chițac Vergil – senator PNL

Chirteș Ioan-Cristian – senator PNL

Fenechiu Cătălin-Daniel – senator PNL

Filipescu Răducu-George – senator PNL

Gorghiu Alina-Ștefania – senator PNL

Hărău Eleonora-Carmen – senator PNL

Pauliuc Nicoleta – senator PNL

Popa Cornel – senator PNL

Popa Ion – senator PNL

Toma Cătălin Dumitru – senator PNL

Potrivit expunerii de motive, „situaţia din sistemul penitenciar românesc este considerată inacceptabilă de CEDO, iar România riscă adoptarea unei decizii pilot de condamnare pentru rele tratamente aplicate persoanelor care execută o pedeapsă privativă de libertate”.

„Măsurile alternative neprivative de libertate sunt rar utilizate în activitatea judiciară românească. Pentru a evita aplicarea sancţiunilor CEDO considerăm că este de datoria legiuitorului să adopte norme care să ofere judecătorului posibilitatea de a înlocui o pedeapsă în regim privativ de libertate cu măsuri alternative credibile care realizează mai bine scopul reeducării, al reinserţiei sociale, dar şi al prevenirii recidivei”, susţin iniţiatorii.

Liberalii mai precizează că adoptarea unor măsuri alternative de executare a pedepsei conduce la „asigurarea şi garantarea respectării drepturilor fundamentale ale persoanei condamnate”.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...