spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriCine e singurul mason din fruntea unei instituții publice din Sibiu

Cine e singurul mason din fruntea unei instituții publice din Sibiu

-

Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu (ISU), Cosmin Balcu, este singura persoană din administrația locală care și-a asumat apartenența la masonerie. Balcu și-a trecut în declarația de interese faptul că este membru al Marei Loji Naționale a României. ”Da, așa este am trecut în declarație acest lucru. Trebuie să respect legea”, a declarat Balcu conform Turnul Sfatului.

- Reclama -

Balcu este în funcția de inspector șef al ISU Sibiu ianuarie 2009, după ce a câștigat un concurs la care a avut un singur contracandidat.

Dacă la nivel național au mai existat cazuri în care funcționari publici sau aleși și-au trecut în declarațiile de interese apartenența la Asociația MLNR, în Sibiu, în Sibiu, până la Balcu, nicio persoană nu a scris asta. De fapt, s-a evitat trecerea în declarațiile de interese chiar și apartenența la cluburile Lions și Rotary. Motivul? ”Nu e obligatoriu”. ”Masoneria nu este nici asociație, nici ONG. Dacă ne referim strict la cluburi, doar Lions Brukenthal are o asociație prin care își desfășoară activitățile filantropice, în rest, nu există așa ceva”, ne-a declarat un membru al Rotary.  De-a lungul timpului, s-a spus despre foarte multe persoane importante din județ că ar face parte din masonerie, începând chiar cu președintele Klaus Iohannis.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...