spot_img
2.2 C
București
marți, ianuarie 18, 2022
AcasăDezvaluiriCine a denunţat mita pentru Udrea şi detaliul bombă din ultimul interviu...

Cine a denunţat mita pentru Udrea şi detaliul bombă din ultimul interviu al lui Băsescu

-

DNA a anunţat miercuri că o cercetează pe Elena Udrea pentru luare de mită şi a solicitat arestarea fostului ministru al dezvoltării şi a vorbit de un denunţător în cauză. În ultimul interviu televizat acordat în calitate de preşedinte, Traian Băsescu vorbea de acest denunţător din dosarul Microsoft, dar şi de ceilalţi, şi dădea un detaliu cheie: AU TURNAT, DAR AU RĂMAS CU BANII.

de ANDREI BĂDIN
În anul 2013, pe fondul cercetărilor efectuate de Direcția Națională Anticorupție în legătură cu derularea contractului de licențiere Microsoft și a măsurilor asigurătorii dispuse față de un om de afaceri vizat de anchetă, Udrea Elena Gabriela ar fi pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiție. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranșe în perioada iulie 2013 – februarie 2014″, se spune în comunicatul DNA de miercuri seară.
Un membru important al PMP, Stefan Vlaston, a scris miercuri seară pe facebook că omul de afaceri care ar fi denunţat-o pe Elena Udrea este Dinu Pescariu (foto), turnătorul de serviciu în dosarul Microsoft, cel care l-a turnat şi pe Dorin Cocoş. Informaţia privind identitatea denunţătorului Elenei Udrea ne-a fost confirmată din surse judiciare.
CE SPUNEA BĂSESCU DE TURNĂTORIILE LUI PESCARIU:BANII AU RĂMAS LA EL, LA EI
dinu-pescariu-sursa-pe-tocuriro.zqx0vmd4t6
„Nimeni nu spune că numai Cocos a luat 9 milioane de dolari. Ceea ce eu știu este că cea mai mare parte din acești 9 milioane de dolari este blocată într-un cont din Elveția de către statul român. Este clar că Dorin Cocoș a fost implicat într-o afacere ilegală. Va trebui să răspundă în fața legii. Eu nu l-am apărat pe domnul Cocoș, eu am apărat-o pe doamna Udrea”, a declarat Traian BăsescU în ultimul interviu în calitate de preşedinte la Realitatea TV.
Cred că denunțătorii nu ar trebui să se poată întâlni, cred că trebuiau să aibă interdicție, pentru că acum s-au pus cap la cap cum să-și salveze și banii din conturile lor, punând toată răspunderea pe miniștri, pe funcționari, pe oameni de afaceri, cum își corelează denunțurile în continuare pentru a se proteja. Și eI au responsabilitatea lor, ei au fost unii dintre beneficiari. Poate că Dinu Pescariu într-un exces de conștiință și-a vândut prietenul. Acum nu mai trebuie să împartă banii, rămân toți la el„, mai declara Băsescu anul trecut. O declaraţie care se poate citi azi altfel,

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...