Ministrul Justiţiei a relatat, miercuri, cum una dintre candidatele la şefia DNA i-a povestit, în cadrul interviului, că are o competenţă managerială foarte redusă, că are doar câţiva procurori pe care îi coordonează, Tudorel Toader precizând că i s-a părut că se distanţează de fosta şefă DNA.
”O distinsă doamnă candidat la funcţia de procuror-şef la DNA spunea că are, în cadrul Direcţiei, o competenţă managerială foarte redusă, că e şef la o secţie, şi nu la o direcţie, că are doar câţiva procurori pe care îi coordonează şi că în felul acesta, am înţeles noi toţi din comisie, eu ca ministru şi cei patru secretari de stat, se distanţa de managementul realizat de fostul procuror şef. Dar nu ne-a spus că un şef, aşa cum a spus dânsa, cu competenţe reduse, are totuşi seif, are totuşi în lucru acele 300 de dosare referitoare la magistraţi, procurori sau judecători, dar dacă sunt 300 de dosare, în mod sigur pot fi mai mulţi magistraţi la care să se refere pentru că un dosar poate viza 2-3-4 făptuitori.Asta este realitatea”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.
Cele două candidate pentru postul de procuror-şef DNA şi care au fost respinse de Tudorel Toader sunt Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Ministrul Justiţiei a mai precizat, referitor la cele 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi, că părerea sa este că e vorba de judecători de secţii penale.
„După ce cele 300 de dosare vor fi transferate de la această secţie mică, mică, a DNA-ului la secţia specială de la Ministerul Public, vom vedea, vom afla câţi făptuitori sunt, pot fi cauze de urmărire penală in rem, cauze cu urmărire in personam, vom vedea la câţi judecători se referă, la câţi procurori, care e profilul judecătorului vizat. Eu tind să cred că e vorba de judecători de secţie penală”, a completat Toader.