Cine a blocat construirea unui Institut Oncologic la Timişoara

0
127

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că a făcut plângere penală la Parchet faţă de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, după ce a avut suspiciuni că interese din zona medicală privată au blocat proiectul de construire a unui Institut Oncologic la Timişoara, proiect care are finanţare din partea Guvernului, transmite News.ro.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul PSD Timiş, că Ministerul Sănătăţii a depus plângere penală la Parchet împotriva conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, care a întârziat voit proiectul de constructie a unui Institut Oncologic, la Timişoara.

Ministrul spune că bănuieşte că la mijloc au fost interese din zona privată medicală.

”S-au acordat bani prin Hotărâre de Guvern, dar procedurile de achiziţie şi studiu de fezabilitate nu au fost finalizate. Am trimis corpul de control. Concluzia a fost că era rea voinţă, nepricepere sau şi una şi alta. Au fost interese ca acest institut să nu se construiască. Mergem înainte, banii prin HG există, vom face procedurile, astfel încât acest Institut Oncologic se va construi, iar pentru cei care au găsit motive să nu facă, am pregătit un set de sancţiuni”, a spus Sorina Pintea.

Întrebată la ce fel de interese se referă, Pintea a declarat că ”exista interese private”.